Brawn: To πρωτάθλημα της F1 πιθανώς θα ξεκινήσει στην Ευρώπη, χωρίς θεατές

Σχετικά άρθρα

Αν δεν είχε ξεσπάσει η πανδημία, λόγω του Covid-19, τώρα θα είχαμε δει ήδη τρεις αγώνες στο πρωτάθλημα της F1, αλλά αντ’αυτού έχουν αναβληθεί επτά GP (Mπαχρέιν, Βιετνάμ, Κίνα, Ολλανδία, Ισπανία, Μπακού και Καναδάς), ενώ έχουν ακυρωθεί δύο (Αυστραλία και Μονακό). Οι ομάδες της F1 συζητούν μαζί με την F1 και τους διοργανωτές των αγώνων ώστε να καταρτίσουν ένα αναθεωρημένο ημερολόγιο για την στιγμή που θα είναι ο κόσμος έτοιμος να γίνουν ξανά αγώνες.

Ο επικεφαλής motorsport της Formula 1, Ross Brawn, σε πρόσφατη συνέντευξη του ανέφερε ότι το πρωτάθλημα του 2020 θα ξεκινήσει πιθανότατα στην Ευρώπη, και οι αγώνες, κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνουν χωρίς θεατές.

Ο Brawn δήλωσε ότι η επιθυμία της Formula 1 είναι να ξεκινήσουν οι αγώνες το συντομότερο δυνατό, ώστε να δώσει στους θεατές της, την χαρά της ψυχαγωγίας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι μερικοί αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, τονίζοντας:

Τα ταξίδια για τις ομάδες και για όλους τους εμπλεκόμενους θα είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα. Θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι μόλις φτάσουμε εκεί θα μπορούσαμε να είμαστε πλήρως απομονωμένοι. Η άποψή μας είναι πως πιθανώς θα ξεκινήσουμε στην Ευρώπη και αυτό θα μπορούσε να γίνει ακόμη και με άδειες κερκίδες. Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πολύ κλειστό περιβάλλον, όπου οι ομάδες θα έρχονται με τσάρτερ πτήσεις, θα πηγαίνουν στις πίστες, θα διασφαλίζουμε ότι όλοι ελέγχονται αν νοσούν, και αν όχι δεν θα υπάρχει κίνδυνος για κανέναν.

Θα έχουμε έναν αγώνα χωρίς θεατές. Αυτό δεν είναι καθόλου ωραίο, αλλά είναι καλύτερο από το να μην έχουμε καθόλου αγώνες. Πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχουν εκατομμύρια ανθρώπων που παρακολουθούν το σπορ από τις τηλεοράσεις των σπιτιών τους. Πολλοί από αυτούς απομονώνονται και είναι σε θέση να διατηρήσουν το άθλημα ζωντανό, και το να ασχοληθούν με ένα άθλημα που θα τους ψυχαγωγήσει, είναι ένα τεράστιο bonus σε αυτή την κρίση που ζούμε. Αλλά δεν μπορούμε να θέσουμε κανέναν σε κίνδυνο.

Εξετάζουμε την οργανωτική δομή που θα μας δώσει το νωρίτερο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά και την ικανότητα να διατηρήσουμε τους αγώνες. Δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα και μετά να το σταματήσουμε ξανά για λίγο. Η αρχή είναι πολύ πιθανό να γίνει στην Ευρώπη. Είναι λογικό ότι θα μπορούσε να είναι ένας αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Σχολιάζοντας για το πόσοι αγώνες είναι εφικτό να γίνουν, ο Brawn είπε:

Οι οκτώ αγώνες είναι το ελάχιστο που μπορούμε να έχουμε ώστε να υπάρχει παγκόσμιο πρωτάθλημα, σύμφωνα με το καταστατικό της FIA. Θα μπορούσαμε να φτάσουμε τους οκτώ αγώνες ξεκινώντας από τον Οκτώβριο. Έτσι, εάν θέλετε το deadline είναι ο Οκτώβριος. Αλλά τότε θα υπάρχει η πιθανότητα να μπορέσουμε να τρέξουμε και το επόμενο έτος. Αυτό διερευνάται. Θα μπορούσαμε να φτάσουμε μέχρι τον Ιανουάριο για να τελειώσουμε τη σεζόν; Υπάρχουν πολλών ειδών επιπλοκών, όπως μπορείτε να φανταστείτε, με αυτό.

Αν ξεκινήσουμε στις αρχές Ιουλίου θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πρωτάθλημα με 19 αγώνες. Θα είναι δύσκολο να έχουμε τρεις αγώνες, ένα Σαββατοκύριακο off, τρεις αγώνες, ένα Σαββατοκύριακο off. Έχουμε εξετάσει όλα τα σενάρια για τα logistics και νομίζουμε ότι μπορούμε να διοργανώσουμε 18-19 αγώνες, αν μπορούμε να ξεκινήσουμε στις αρχές Ιουλίου. Η επιλογή είναι μεταξύ αυτών των δύο αριθμών.

Τέλος, είναι πιθανό να αλλάξει η δομή των αγώνων, με τον Brawn να σχολιάζει:

Μπορούμε να έχουμε μερικούς αγώνες με διάρκεια δύο ημερών, για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες υλικοτεχνικής υποστήριξης. Για παράδειγμα, η Κίνα μοιάζει ότι θα είναι πιθανώς ένας αγώνας δύο ημερών, καθώς το να πάμε εκεί και μετά να πάμε στον επόμενο αγώνα που σχεδιάζουμε, θα μπορούσε εύκολα να γίνει μόνο αν είναι αγώνας διάρκειας δύο ημερών.

Διάβασε ακόμα

Επίσημο: Από το 2022 σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί της F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr