Γερμανικά λόμπι πιέζουν να επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτου

Σχετικά άρθρα

Εδώ και σχεδόν έναν μήνα τα εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων και ανταλλακτικών -και όχι μόνο- στη Γερμανία αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο έχουν κλείσει, στη προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωση τους κορωνοϊού. Μέχρι σήμερα στη Γερμανία έχουν νοσήσει 118.235 άνθρωποι από τον Covid-19, με 2.607 να έχουν χάσει τη ζωή τους και 52.407 να έχουν αναρρώσει.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, η γερμανική ένωση κατασκευαστών οχημάτων (VDA) και το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της Γερμανίας, IG Metall, ζητούν από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να επιτρέψει όσο συντομότερα γίνεται την επανέναρξη των πωλήσεων αυτοκινήτων.

Audi και Daimler έχουν δηλώσει πως επιθυμία τους είναι να επανεκκινήσουν τα ευρωπαϊκά τους εργοστάσια πριν τα τέλη του μήνα, αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας. Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου έχουν ήδη ανακοινώσει πως με την επαναλειτουργία των εργοστασίων τους θα θέσει σε ισχύ μια σειρά μέτρων προφύλαξης και ασφαλείας του προσωπικού τους από τον κορωνοϊο, όπως θερμομετρήσεις, εξετάσεις αίματος, διατήρηση αποστάσεων ασφαλείας, χρήση μασκών, αντισηπτικών, γαντιών και άλλων.

Στις σχετικές ειδήσεις η Volkswagen έκανε γνωστό πως απολύει προσωρινά 1.500 εργαζομένους της από το εργοστάσιό της στη πόλη Τσαττανούγκα του Τενεσί των ΗΠΑ, το οποίο παραμένει κλειστό από τις 21 Μαρτίου. Την περασμένη Τρίτη η Honda και η Nissan ανακοίνωσαν πως απολύουν προσωρινά περισσότερους από 29.000 εργαζομένους τους σε ΗΠΑ, Βρετανία και Ισπανία λόγω της πανδημίας.

Επίσης η Toyota θα σταματήσει να πληρώσει 5.000 προσωρινούς υπάλληλους της, με την CarMax να απολύει προσωρινά 15.500 υπαλλήλους της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...