Η BP άνοιξε τον μεγαλύτερο κόμβο φόρτισης ηλεκτρικών στην Αγγλία με 180 φορτιστές

Σχετικά άρθρα

Πέρσι, η BP ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1,2 δισ. ευρώ για την επέκταση του δικτύου φορτιστών της στην Αγγλία, και μέρος αυτών των χρημάτων “έπεσαν” στο νέο σταθμό φόρτισης που άνοιξε πρόσφατα στην πόλη του Μπέρμινχαμ.

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος δημόσιος κόμβος φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, και είναι σύμπραξη της BP pulse, του The EV Network και του NEC Group, ενώ είναι γνωστός ως Gigahub, αντιπροσωπεύοντας τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Gigahub της BP είναι εξοπλισμένο με 30 DC ταχυφορτιστές των 300 kW, ενώ διαθέτει 150 θέσεις φόρτισης 7 kW για πολύ πιο αργή φόρτιση, που ταιριάζει καλύτερα σε όσους από τους 7 εκατομμύρια επισκέπτες που δέχεται ετησίως το εκθεσιακό κέντρο NEC, διαθέτουν ηλεκτρικό όχημα και σχεδιάζουν να μείνουν εκεί όλη την ημέρα.

Ο εν λόγω σταθμός φόρτισης είναι το τρίτο Gigahub της BP στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τα άλλα δύο να βρίσκονται στο κέντρο του Λονδίνου και στο αεροδρόμιο του Gatwick.

Η BP σχεδιάζει να εισαγάγει εκατοντάδες κόμβους φόρτισης, ακριβώς όπως αυτός, μέχρι το 2030 σε αστικές περιοχές, σε κεντρικούς δρόμους και σε αυτοκινητόδρομους, με τους σταθμούς να βρίσκονται επίσης κοντά σε εστιατόρια, εμπορικά πάρκα και ξενοδοχεία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...