Η Toyota και η Volkswagen ανακοίνωσαν πως θέτουν ξανά σε λειτουργία τα εργοστάσιά τους, που εδώ και περίπου έναν μήνα παρέμειναν κλειστά, στη προσπάθεια περιορισμού του νέου κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα η Toyota θα επαναλειτουργήσει, αρχικά με περιορισμένη παραγωγή, τα εργοστάσια της σε Γαλλία και Πολωνία από τις 22 Απριλίου. Η ιαπωνική εταιρία έχει διακόψει την παραγωγή αυτοκινήτων από τα μέσα Μαρτίου στα εργοστάσιά της σε Γαλλία, Βρετανία, Τσεχία, Πολωνία, Τουρκία και Πορτογαλία, λόγω της πανδημίας του Covid-19.

5

Η Toyota κατασκευάζει το Yaris στο εργοστάσιό της στο Valenciennes της Γαλλίας. Παρότι οι γραμμές παραγωγής του εργοστασίου έχουν σταματήσει, ορισμένοι υπάλληλοι συνεχίζουν να εργάζονται για να προετοιμάσουν το εργοστάσιο προκειμένου να μπορεί να κατασκευάζει τη νέα γενιά του Yaris αργότερα φέτος. Στη παραγωγή του εργοστασίου θα προσθέσει επίσης το νέο SUV με βάση το Yaris, που αναμένεται στην αγορά την άνοιξη του 2021.

4

Στην Πολωνία, η ιαπωνική φίρμα παράγει κινητήρες και κιβώτια στο εργοστάσιο στο Walbrzych και κινητήρες ντίζελ και βενζίνης στο εργοστάσιο που διαθέτει στο Jelcz-Laskowice.

Η Toyota ανακοίνωσε ότι τα περισσότερα άλλα εργοστάσια της στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική, στη Λατινική Αμερική και στην Ασία θα παραμείνουν κλειστά. Η TPCA, μια κοινοπραξία της Toyota και της PSA, στη Τσεχία επέκτεινε τη διακοπή της παραγωγής της έως τις 4 Μαΐου. Η ημερομηνία έναρξης για το άνοιγμα των εγκαταστάσεων της Toyota στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία είναι η 4 Μαΐου.

3

Η Volkswagen από τη μεριά της έκανε γνωστό πως από τις 20 Απριλίου θα ξαναρχίσει την παραγωγή αυτοκινήτων στα εργοστάσιά της σε Τσβικάου στη Γερμανία και Μπρατισλάβα στη Σλοβακία, ενώ από τις 27 Απριλίου θα υπάρξει επανέναρξη της παραγωγής στα εργοστάσια της σε Γερμανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρωσία, Νότια Αφρική, Βόρεια και Νότια Αμερική. Εντός του Μαΐου θα ξεκινήσουν την παραγωγή τα εργοστάσια της σε Αφρική, Αργεντινή, Βραζιλία και Μεξικό.

2

Η γερμανική εταιρία αναφέρει πως έχει δημιουργήσει ένα σχέδιο 100 σημείων για τη μέγιστη προστασία της υγείας των εργαζομένων της. Σήμερα, 32 από τα 33 εργοστάσια της Volkswagen στη Κίνα έχουν επιστρέψει στη παραγωγή.

1

Η Volkswagen έχει ξεκινήσει σταδιακά να παράγει ανταλλακτικά στα εργοστάσιά της στο Brunswick και στο Kassel από τις 6 Απριλίου, ενώ από τις 14 Απριλίου ξεκίνησαν την λειτουργία τους τα εργοστάσια παραγωγής ανταλλακτικών σε Salzgitter, Chemnitz και Αννόβερο, όπως και τα πολωνικά εργοστάσια.