Η Volkswagen έδωσε δύο καμουφλαρισμένες φωτογραφίες του Nivus, ενός αστικό coupe crossover που σύμφωνα με την εταιρία “θέλει να φέρει επανάσταση στην αγορά, εγκαινιάζοντας μια νέα κατηγορία το δεύτερο μισό του 2020”, όπου και θα κυκλοφορήσει. Το μοντέλο θα αρχικά θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, ενώ στην αγορά της Ευρώπης αναμένεται από το 2021.

Το Nivus που θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο και είναι μεγαλύτερο από το T-Cross, σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε 100% στην Βραζιλία, βασίζεται στο Polo, έχοντας μεταξόνιο 2,56 μέτρων, αλλά διαθέτει μεγαλύτερό πίσω πρόβολο, που αυξάνει τον χώρο αποσκευών του μοντέλου.

Το μήκος του φτάνει στα 4,26 μέτρα, το ύψος τα 1.49 μέτρα, διαθέτει σπορ σχεδίαση, LED φωτιστικά σώματα και ένα νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που προσφέρει υψηλό επίπεδο συνδεσιμότητας και εξατομίκευσης. Ο χώρος αποσκευών του Nivus ανέρχεται στα 415 λίτρα.

Θα βασίζεται στην MQB πλατφόρμα και μηχανικά, στη Βραζιλία θα εξοπλίζεται με έναν 1.600αρη ατμοσφαιρικό κινητήρα 110 ίππων που θα συνδυάζεται είτε με 5-τάχυτο χειροκίνητο είτε με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Επίσης θα υπάρχει και ο 1.0 TSI απόδοσης 116 ίππων που θα συνδυάζεται μόνο με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

[Ευχαριστώ για το tip, Μωυσή]