Το 2019, το Ford Mustang ήταν το best-selling sportscar παγκοσμίως για 5η συνεχόμενη χρονιά

Σχετικά άρθρα

Η τελευταία γενιά της Mustang γεμίζει τα ταμεία της Ford με ζεστό χρήμα, καθώς με την απόφαση της να το διαθέσει σε πολύ περισσότερες αγορές απ’ότι στο παρελθόν, φτάνοντας πλέον τις 146, είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει το best selling sports coupe αυτοκίνητο παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την IHS Markit ήταν το μοναδικό μοντέλο στη κατηγορία του που κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 100.000 πωλήσεων το 2019, καταφέροντας να πουλήσει συνολικά 102.090 αυτοκίνητα. Αυτό καθιστά το μοντέλο ως το best-selling sports car παγκοσμίως για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ξεκινώντας από το 2015.

Από τότε η έκτη γενιά του μοντέλου έχει πουλήσει 633.000 αυτοκίνητα, ενώ κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, οι πωλήσεις της Mustang στη Γερμανία αυξήθηκαν 33%, στην Πολωνία οι πωλήσεις αυξήθηκαν σχεδόν κατά 50%, ενώ στη Γαλλία σχεδόν διπλασιάστηκαν. Πέρσι, η Ford πούλησε στην Ευρώπη 9.900 Mustang, μια αύξηση 3% σε ετήσια βάση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...