Έτοιμο το πρώτο full carbon σώμα του Factory Five F9R, που φέρει έναν 9,5-λίτρων V12 κινητήρα

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Factory Five Racing παρουσίασε το F9R, ένα νέο supercar που αντικαθιστά το GMT, το οποίο βρίσκεται στην αγορά από τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Το νέο μοντέλο θα μπορεί να το συναρμολογήσει ο καθένας στο γκαράζ του, με την εταιρία να ανεβάζει πρόσφατα στο κανάλι της στο YouTube ένα video που μας δείχνει το πρώτο ολοκληρωμένο σώμα του αυτοκινήτου.

Αυτό είναι κατασκευασμένο εξ’ολοκλήρου από carbon και τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου υπογράφουν οι Jim Schenck και Phil Frank, με τον τελευταίο να ήταν υπεύθυνος για το Saleen S7. Το αυτοκίνητο διαθέτει αρκετά “αγωνιστικό” σχεδιασμό, με πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα, μεγάλους αεραγωγούς και τεράστια πίσω αεροτομή.

https://youtu.be/A7-NG1CnX1o

Ακόμα, διαθέτει τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων, με το βάρος του να μην ξεπερνά τα 1.088 κιλά. Το μεταξόνιο αγγίζει τα 2,64 μέτρα, το πλάτος τα 1,98 μέτρα, το ύψος τα 1,16 μέτρα και μηχανικά η εταιρία αναφέρει ότι θα φορά έναν τεράστιο V12 9,5-λίτρων κινητήρα, τοποθετημένος στο μπροστά μέρος, απόδοσης 765 ίππων με 950 Nm ροπής. Για όσους, όμως, θέλουν έναν μικρότερο κινητήρα από τον V12, προσφέρει και άλλες μικρότερες επιλογές

Η Factory Five σκοπεύει να διαθέσει στην αγορά το F9R στα τέλη του 2020 ή εντός του πρώτου τριμήνου του 2021, με το κόστος για κάθε όχημα να μην έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Δες ακόμα

Θαύμασε το γυμνό carbon σώμα της Gunther Werks 400R

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...