Πωλείται μια εξαιρετικά σπάνια κίτρινη Bugatti EB110 SS

Σχετικά άρθρα

Η Bugatti παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης του 1992 την EB110 SS και κατασκεύασε συνολικά μόλις 33 αυτοκίνητα της έκδοσης. Μια εξ’αυτών είναι η συγκεκριμένη, η οποία βγήκε από το -τότε- εργοστάσιο της εταιρίας στο Campogalliano της Ιταλίας.

Το αυτοκίνητο παραγγέλθηκε το 1993 και είναι βαμμένο σε κίτρινο (Giallo Bugatti) χρώμα, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει ένα κατακόκκινο σαλόνι, όντας το μοναδικό αυτοκίνητο που διαθέτει αυτόν τον συνδυασμό.

Έχει αριθμό πλαισίου 39038 και συνολικά έχει περάσει από τα χέρια τριών ιδιοκτητών, καθώς αρχικά το αγόρασε ένας Ιάπωνας, μετά πωλήθηκε στην Αυστραλία, ενώ το Σεπτέμβριο του 2015 άλλαξε χέρια για £627.200 από τον οίκο RM Sotheby’s στο Λονδίνο.

Έχει διανύσει 15.100 χλμ και μηχανικά φορά έναν 3,5 λίτρων V12 60-βάλβιδο κινητήρα με τέσσερα turbo απόδοσης 611 ίππων στις 8.250 σ.α.λ με 650 Nm ροπής στις 4.200 σ.α.λ. Συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο 6-τάχυτο κιβώτιο και το βάρους 1.480 κιλών αμάξωμα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα, με τη τελική ταχύτητα να φτάνει τα 355 χλμ/ώρα.

Όσο για την τιμή του; Αυτή δεν έχει ανακοινωθεί αλλά εκτιμάται πως όποιος θέλει να το αποκτήσει, θα πρέπει να δαπανήσει ένα ποσό αποτελούμενο από επτά ψηφία.

ΠηγήFacebook

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Bugatti Bolide είναι πιο γρήγορη από τα μονοθέσια της Formula 1

Η Bugatti ολοκλήρωσε τις δοκιμές της Bolide παραγωγής, με το αυτοκίνητο που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας να είναι γρηγορότερο από ένα μονοθέσιο...

Άκουσε τον V16 υβριδικό κινητήρα του νέου hypercar της Bugatti

Η Bugatti ξεκίνησε το teasing του νέου της hypercar που θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Ιούνιο, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα video αλλά και φωτογραφίες του...

Η Bugatti Bolide έχει τα μεγαλύτερα carbon φρένα της Brembo

Η Bugatti Bolide είναι ένα κτήνος 1.600 ίππων, βάρους 1.450 κιλών και για να μπορεί να φρενάρει αποτελεσματικά η Brembo έχει κατασκευάσει τα μεγαλύτερα...