Επίσημο: Audi A6 Avant Plug-In Hybrid, με 51 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας

Σχετικά άρθρα

Τον Φεβρουάριο του 2019 η Audi παρουσίασε τις plug-in υβριδικές εκδόσεις των Q5, A6, A7 και A8, και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δίνει τα λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά για το υβριδικό A6 Avant, καθώς ξεκίνησε η εμπορική πορεία του μοντέλου στην Ευρώπη, με το αυτοκίνητο να αναμένεται στην Ελλάδα εντός του 2020.

Το A6 Avant 55 TFSI e Quattro, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, είναι η πρώτη plug-in υβριδική έκδοση για το A6 Avant και μηχανικά φέρει τον 2,0-λίτρο TFSI κινητήρα, ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η ονομαστική ισχύς του πρώτου είναι 252 άλογα με 370 Nm ροπής , ενώ του δεύτερου 105 kW (143 άλογα) με 350 Nm ροπής. Συνδυαστικά το σύνολο αποδίδει 367 άλογα και 500 Nm ροπής, διαθέσιμα από τις μόλις 1.250 σ.α.λ.

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ενσωματωμένος μαζί με τον συμπλέκτη στο αυτόματο, επτά σχέσεων κιβώτιο S-tronic, με το μοντέλο να διαθέτει το σύστημα τετρακίνησης quattro. Σύμφωνα με την εταιρία, για το 0-100 χλμ/ώρα το αυτοκίνητο χρειάζεται 5,7 δευτ, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 255 χλμ/ώρα.

Κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών έχει τοποθετηθεί η μπαταρία ιόντων λιθίου. Αποτελείται από 104 πρισματικά στοιχεία και αποθηκεύει ενέργεια 14,1 kWh υπό τάση 381 V. H Audi ανακοινώνει ότι η μέση κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται σε 2,1 – 1,9 λίτρα/100 χλμ. και η μέση κατανάλωση ενέργειας σε 18,1 – 17,6 kWh/100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 είναι στα 48 – 44 γρ/χλμ., με την ηλεκτρική αυτονομία του μοντέλου να ανακοινώνεται στα 51 χιλιόμετρα σε κύκλο WLTP.

Το A6 Avant 55 TFSIe Quattro είναι συμβατό με το σύστημα φόρτισης Compact και ένα καλώδιο τύπου Mode 3 με βύσμα Type 2 για φόρτιση σε δημόσιους σταθμούς. Το σύστημα Compact περιλαμβάνει καλώδια για φόρτιση σε οικιακές ή βιομηχανικές υποδοχές συν μια μονάδα ελέγχου. Προαιρετικά η Audi προσφέρει ένα εντοιχιζόμενο σύστημα φόρτισης. Μία πλήρης φόρτιση σε βιομηχανική έξοδο 400 V/16 A διαρκεί 2,5 ώρες.

Ο ενσωματωμένος φορτιστής φορτίζει την μπαταρία ιόντων λιθίου με μέγιστη ισχύ 7,4 kW, ενώ ακόμη και μία άδεια μπαταρία μπορεί σε μία υποδοχή 220 V να φορτιστεί άνετα κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε περίπου 6 ώρες.

Το μοντέλο εξοπλίζεται στον βασικό του εξοπλισμό με προβολείς LED, σπορ καθίσματα, αυτόματο κλιματισμό τριών ζωνών, έξυπνο κλειδί, DIS με έγχρωμη οθόνη, και ειδικής σχεδίασης τροχούς 18 ιντσών. Το πακέτο αμαξώματος S line περιλαμβάνει σπορ προφυλακτήρες, αεροδυναμικό διαχύτη στο πίσω μέρος και μπροστά την επιβλητική γρίλια Singleframe με στοιχεία σε σκούρο χρώμιο. Τέλος, το μοντέλο διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας (Hybrid, EV και Battery Hold).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...