Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει την επανασύσταση της ομάδας Σίγμα

Σχετικά άρθρα

Ο οργανωτικός γραμματέας της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Χρήστος Μπαλάσκας, χρησιμοποιώντας το προσωπικό του προφίλ στο Facebook ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει την επανασύσταση της Ομάδας Σίγμα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Διαβάζουμε και όντως υπάρχουν πληροφορίες για επανασύσταση της ομάδας (Σ). Πολύ καλή σκέψη. Το να ανήκει όμως στην ασφάλεια είναι κατά τη γνώμη μου άτοπο. Αφού μπορούν να δοθούν στην ΕΛ.ΑΣ. γρήγορα αυτοκίνητα, ποια υπηρεσία είναι η καταλληλότερη από την Άμεση Δράση;

Αφού τα περιπολικά της Α.Δ είναι όντως αδύναμα σε σχέση με τα οχήματα των δραστών έκνομων ενεργειών γιατί απλά να μην εφοδιαστεί η άμεση δράση με δυνατά οχήματα; Είναι μια ερώτηση η οποία δύσκολα θα βρει απάντηση. Είναι στο αντικείμενο της Α.Δ. το να καταδιώκονται κλέφτες, ληστές κλπ. Εκτός και αν υπάρχει κάποιος λόγος που δεν γνωρίζουμε.

Δώστε γρήγορα αυτοκίνητα στην Άμεση Δράση, εμπλουτίστε τη με προσωπικό και είναι σίγουρο ότι δεν θα κουνιέται κουνούπι. Δεν χρειάζονται καινούργιες υπηρεσίες. Αυτές που υπάρχουν είναι αρκετές. Απλώς αναβαθμίστε τες. Γνώμη μου.

Να θυμίσω ότι η Ομάδα Σίγμα επανδρώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 από ικανούς και έμπειρους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και διέθετε πολύ ικανά -για την εποχή- οχήματα. Στην αρχή η Ομάδα Σ ξεκίνησε με πέντε αυτοκίνητα, δύο Mercedes 190E 2.3-16, μία Lancia Delta HF Integrale, μία BMW M3 (E30) και μία Porsche 944.

Μετά από μερικούς μήνες, προστέθηκαν και άλλα αυτοκίνητα, όπως μία Αlfa Romeo 155 και μια 164, ένα Audi RS2, μια BMW M5 (E34), ένα Ford Sierra RS Cosworth, μια Lancia Thema και μια Porsche 911 (G-Series). Όλα τους κατασχεθέντα από τον ΟΔΔΥ.

ΠηγήFacebook

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κλειστή μέχρι την 1η Μαΐου η σήραγγα “Μαλακάσι Α” της Εγνατίας Οδού

Η σήραγγα στην Κατάρα, "Μαλακάσι Α", παρόλο που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στατικότητας, θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, προκειμένου να...