Ο Carlos Sainz ψηφίστηκε ο καλύτερος οδηγός στην ιστορία του WRC

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές Απριλίου η επίσημη ιστοσελίδα του WRC ξεκίνησε ψηφοφορία για την ανάδειξη του καλύτερου οδηγού του WRC όλων των εποχών. Μετά από ένα μήνα “αντιπαραθέσεων” μεταξύ οδηγών, οι οπαδοί και οι ειδικοί δημοσιογράφοι ανέδειξαν τον Carlos Sainz ως τον Greatest of All Times (G.O.A.T) οδηγό rally στην ιστορία του παγκόσμιου πρωταθλήματος rally.

Η ψηφοφορία διήρκεσε ένα μήνα και συνολικά υπήρξαν περισσότερες από 300.000 ψήφοι. Κοινό και ειδικοί είχαν να επιλέξουν μέσα από διαδικασίες “head-to-head” μεταξύ 20 κορυφαίων οδηγών του θεσμού, πρωταθλητές και μη. Στον τελικό βρέθηκαν οι Carlos Sainz και Sebastien Loeb, με τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή του WRC (1990, 1992) να παίρνει την ανώτατη διάκριση.

Ο 58χρονος Ισπανός απέσπασε το 57,28% των ψήφων του μεγάλου τελικού, επικρατώντας του εννεάκις παγκόσμιου πρωταθλητή, Sebastien Loeb. Η ψηφοφορία διοργανώθηκε από τον promoter του WRC, σε συνεργασία με την Pirelli, που -όπως διάβασες πρόσφατα- από το 2021 θα αποτελεί τον επίσημο προμηθευτή ελαστικών του θεσμού.

Οι ειδικοί δημοσιογράφοι ήταν: οι Julian Porter (εκφωνητής και σχολιαστής στο WRC), Marco Giordo (Autosprint, Ιταλία), Reiner Kuhn (Motorsport aktuell, Γερμανία), David Evans (DirtFish, ΗΠΑ), Loic Rocci (AUTOhebdo, Γαλλία) και Jose-Manuel González (σχολιαστής WRC+ Ισπανίας).

Σε δήλωση του, ο Carlos Sainz είπε:

Δε μπορώ να αισθάνομαι πιο υπερήφανος για αυτή την αναγνώριση. Αρχικά σας ευχαριστώ πολύ που με φέρατε στον τελικό και έπειτα, που μου επιτρέψατε να κερδίσω αυτή την αναγνώριση, απέναντι στον Sebastien Loeb. Δε χρειάζεται να σας πω πόσο πολύ εκτιμώ τον Sebastien Loeb και πόσο αξίζει να είναι ο καλύτερος.

Όμως πρέπει να πω ότι όχι μόνο εκείνος, αλλά όλοι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές ράλλυ, αξίζουν αυτή την αναγνώριση. Κάποιος πρέπει να κερδίσει και σε αυτή την περίπτωση, ήμουν εγώ. Έδωσα τα πάντα στους αγώνες rally. Τα rally ήταν η ζωή μου, το όνειρό μου και σήμερα τα rally και η οικογένεια των αγώνων, μου προσφέρει ένα μεγάλο χαμόγελο και μεγάλη αναγνώριση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...