Η Hyundai με την υποστήριξη του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης (EDB) προχωρά στην ίδρυση του Hyundai Mobility Global Innovation Center στη Σιγκαπούρη (HMGIC) με σκοπό να επιταχύνει τις προσπάθειές της για καινοτόμες λύσεις κινητικότητας.

Το νέο εργαστήριο θα βρίσκεται στην Jurong Innovation District της Σιγκαπούρης, ένα προηγμένο κέντρο παραγωγής που κατασκευάστηκε από την JTC Corporation και στεγάζει ένα σύμπλεγμα ερευνητών, παρόχων τεχνολογίας και εκπαίδευσης καθώς και εργοστάσια του μέλλοντος. Το HMGICs θα κατασκευασθεί σε μια έκταση 44.000m με κτηριακό εμβαδόν 28.000m. Η κατασκευή θα ξεκινήσει μέσα στον Μάιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2ο εξάμηνο του 2022.

Το HMGIC θα βοηθήσει στην εξέλιξη της εταιρείας σε πάροχο λύσεων έξυπνης κινητικότητας και θα διασφαλίσει τη βιώσιμη ανάπτυξή της. Το εργαστήριο θα διερευνήσει νέες επιχειρηματικές ιδέες και επαναστατικές τεχνολογίες στους τομείς Έρευνας & Ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας και παραγωγής μελλοντικών λύσεων κινητικότητας. Θα συνδράμει επίσης στον καθορισμό της μελλοντικής επιχειρηματικής κατεύθυνσης της εταιρείας.

Το HMGIC θα είναι ένας παγκόσμιος ανοιχτός κόμβος καινοτομίας της Hyundai. Το εργαστήριο θα διερευνήσει και θα αναδείξει νέες μελλοντικές επιχειρηματικές ιδέες κινητικότητας με ενδεχόμενη επέκταση σε παγκόσμιες αγορές. Συνδυάζοντας τις ανοιχτές προσπάθειες καινοτομίας της Hyundai με τη γόνιμη ατμόσφαιρα της Σιγκαπούρης, το HMGIC θα επικυρώσει concepts όπως το multi-modal mobility service. Το εργαστήριο θα ηγηθεί επίσης των προσπαθειών για την προσέγγιση νέων αγορών και πελατών με τεχνολογίες αιχμής. Συνδυάζοντας το AI, το Internet of Things (IoT) και άλλες προηγμένες τεχνολογίες, το εργαστήριο θα δημιουργήσει μια έξυπνη ανθρωποκεντρική πλατφόρμα, η οποία θα επικυρωθεί μέσω μιας μικρής πιλοτικής μονάδας παραγωγής EV. Σε συνδυασμό με την πλατφόρμα, θα δοκιμαστεί και θα αναδειχθεί μια καινοτόμος διαδικασία ανάπτυξης προϊόντων και ένα σύστημα παραγωγής.

Το Hyundai Mobility Global Innovation Center είναι μια συναρπαστική προσθήκη στο αναπτυσσόμενο οικοσύστημα της Σιγκαπούρης. Επικεντρώνεται σε καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και στην ανάπτυξη μιας έξυπνης πλατφόρμας παραγωγής, αξιοποιεί τις δυνατότητες έρευνας και καινοτομίας σε εταιρείες που θέλουν να αναπτύξουν, να δοκιμάσουν και να δημιουργήσουν νέες λύσεις παγκοσμίως,

δήλωσε ο Tan Kong Hwee, Assistant Managing Director, EDB.

Το HMGICs θα είναι μια δοκιμαστική βάση για να εξερευνήσουμε και να επικυρώσουμε το μέλλον που οραματίζεται η Hyundai. Συνδυάζοντας το καινοτόμο πνεύμα της Hyundai και τη γόνιμη ατμόσφαιρα της Σιγκαπούρης, θα αναπτύξουμε πρωτοποριακές επιχειρήσεις και μελλοντικές τεχνολογίες, δήλωσε ο Bo Shin Seo, Πρόεδρος της Hyundai Motor Company.

Το εργαστήριο θα φιλοξενήσει επίσης μέλη του κόμβου καινοτομίας Hyundai Cradle και του εργαστηρίου AI Research (AIR) για τη μεγιστοποίηση των συνεργιών.
Με την παρουσία της Hyundai Cradle στη Σιγκαπούρη, η εταιρεία θα επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυο καινοτομίας της στη Νοτιοανατολική Ασία, με κόμβους ήδη εγκατεστημένους στην Κορέα, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Γερμανία και την Κίνα.

Το HMGIC στοχεύει στη δημιουργία μιας έξυπνης ανθρωποκεντρικής πλατφόρμας, ενός οράματος κατασκευής οχημάτων επόμενης γενιάς. Η νέα πλατφόρμα δεν θα είναι μόνο αυτοματοποιημένη αλλά θα ενσωματώνει και AI, Internet of Things (IOT), ψηφιοποίηση και ρομποτική, δίνοντας τη δυνατότητα στα εργοστάσια αυτοκινήτων να είναι ασφαλέστερα και να μειώσουν σημαντικά το φυσικό φορτίο των εργαζόμενων.

Στο πλαίσιο αυτού του έργου, το HMGIC θα δημιουργήσει μια πιλοτική μονάδα παραγωγής EV μικρής κλίμακας ως δοκιμαστική βάση για την ανθρωποκεντρική πλατφόρμα παραγωγής. Η παραγωγή EV είναι καταλληλότερη για μια έξυπνη κατασκευαστική πλατφόρμα, δεδομένου ότι τα EV διαθέτουν λιγότερα ανταλλακτικά σε σύγκριση με οχήματα κινητήρων εσωτερικής καύσης. Επιπρόσθετα, η Hyundai στοχεύει στη μελέτη νέων μεθόδων ανάπτυξης οχημάτων αυξάνοντας περαιτέρω τη χρήση της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας (VR).

Η Hyundai Motor με το νέο όραμα της που ονομάζεται Strategy 2025 στοχεύει να εξελιχθεί σε πάροχο λύσεων έξυπνης κινητικότητας με δύο βασικούς επιχειρησιακούς πυλώνες των έξυπνων συσκευών κινητικότητας και των υπηρεσιών έξυπνης κινητικότητας.

Από τους δύο πυλώνες, οι υπηρεσίες Smart Mobility Services θα αποτελέσουν βασικό παράγοντα ανάπτυξης της Hyundai στο μέλλον, συνδέοντας συσκευές και υπηρεσίες που θα προσφέρουν στους πελάτες έναν εξατομικευμένο τρόπο κινητικότητας.

Για τον σκοπό αυτό, η Hyundai θα κατασκευάσει μια πλατφόρμα έξυπνης κινητικότητας που θα αναλύει τα δεδομένα των πελατών με βάση τη χρήση του οχήματος, αξιοποιώντας την αυξημένη συνδεσιμότητα. Με την καλύτερη κατανόηση των αναγκών των πελατών, η εταιρεία θα είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες προσαρμοσμένες σε κάθε πτυχή της ζωής των πελατών.

H Hyundai ετοιμάζει αρκετά νέα ηλεκτρικά μοντέλα, αλλά ανάμεσα σε αυτά δεν θα υπάρχει η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του νέου i10.