Η Kia θέλει μέχρι το 2025 να παρουσιάσει στην αγορά 11 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, έτσι ώστε τότε, το 20% των ετήσιων πωλήσεων της (500.000 αυτοκίνητα) να αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κατέχοντας το 6,6% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικών μοντέλων (εκτός Κίνας).

Η ευρωπαϊκή αγορά θα παίξει καθοριστικό παράγοντα στην στρατηγική της, με την κορεάτικη εταιρία να έχει επιβεβαιώσει ότι μέσα στο 2021 θα κυκλοφορήσει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται στη νέα E-GMP πλατφόρμα, σχεδιασμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με την κορεάτικη εταιρία, το νέο αυτοκίνητο θα έχει ένα φουτουριστικό σχεδιασμό, το οποίο θα διαθέτει sedan και crossover χαρακτηριστικά, όπως ακριβώς είδαμε και στο Kia Imagine Concept, που παρουσιάστηκε στην περσινή έκθεση της Γενεύης.

Σήμερα, η εταιρία κάνει γνωστό ότι το μοντέλο θα διαθέτει κορυφαία τεχνολογία, εξελιγμένη σε συνεργασία με την Rimac. Θα φέρει σύστημα ταχείας φόρτισης της μπαταρίας, μειώνοντας το χρόνο φόρτισης -με χρήση ταχυφορτιστή 350 kW- από το 20% έως το 80% σε μόλις 20 λεπτά, με την μέγιστη αυτονομία του να φτάνει τα 500 χλμ.

Η E-GMP πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί ώστε να φιλοξενεί τις μπαταρίες στο κάτω μέρος του αμαξώματος και να το βελτιστοποιεί για τοποθέτηση μπαταριών τάσης 800 volt, ώστε να προσφέρουν αυτονομία αρκετή για μεγάλες αποστάσεις. Τα τμήματα της μπαταρίας θα μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν, ενώ θα υπάρχει και επιλογή για διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίας.

Η εσωτερική ονομασία για το μοντέλο είναι “CV”, ενώ η E-GMP πλατφόρμα εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Hyundai. To μοντέλο θα εισαγάγει επίσης ένα νέο λογισμικό για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που θα έχει ως στόχο την πιο εύκολη διεπαφή μαζί του,

Εδώ να θυμίσω ότι τον Μάιο του 2019, η Hyundai και η Kia ανακοίνωσαν ότι επενδύουν €80 εκατομμύρια στη Rimac, με την κορεάτικη εταιρία να έχει κάνει γνωστό ότι η έκδοση παραγωγής του Imagine θα έχει σημαντική επίδραση στον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται την Kia και το ρόλο της στη μελλοντική ηλεκτροκίνηση.