Hyundai και Kia επενδύουν €80 εκατομμύρια στη Rimac

Σχετικά άρθρα

Το Hyundai Motor Group ανακοίνωσε σήμερα στρατηγική συμφωνία με τη Rimac Automobili, με σκοπό την ανάπτυξη νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πιο συγκεκριμένα, η Hyundai και η Kia επενδύουν αντίστοιχα €64 εκατομμύρια και €16 εκατομμύρια στην κροατική εταιρία και μέρος της συμφωνίας περιλαμβάνει την ανάπτυξη νέων μοντέλων.

Ένα από αυτά θα είναι το νέο κεντρομήχανο sports μοντέλο της Hyundai N, καθώς και ένα υδρογονοκίνητο μοντέλο υψηλής απόδοσης. Και τα δύο θα παρουσιαστούν εν καιρώ.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Hyundai Motor Group, Euisun Chung, δήλωσε:

Η Rimac είναι μια πρωτοποριακή εταιρεία με εξαιρετικές δυνατότητες στα ηλεκτρικά οχήματα υψηλής απόδοσης. Οι ρίζες της και η άφθονη εμπειρία της μέσω των συνεργασιών με διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες σε τεχνολογικό επίπεδο κάνει την Rimac ιδανικό συνεργάτη για εμάς. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Rimac στον δρόμο μας για την Καθαρή Κινητικότητα (Clean Mobility).

Από την πλευρά του, ο Mate Rimac, ιδρυτής και CEO της εταιρίας, τόνισε:

Είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι από το όραμα του Hyundai Motor Group, καθώς και από την άμεση και αποφασιστική πρωτοβουλία. Πιστεύουμε ότι αυτή η τεχνολογική συνεργασία θα δημιουργήσει μέγιστη αξία για τις εταιρείες μας και τους πελάτες μας. Η Rimac είναι ακόμα νέα και σχετικά μικρή, αλλά μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία. Στην Hyundai Motor Group βλέπουμε έναν ισχυρό επενδυτή και τεχνολογικό συνεργάτη, και πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα ας ενισχύσει τη θέση μας ως πρώτης τάξης προμηθευτή εξαρτημάτων για την ηλεκτροκίνηση στον κλάδο.

Να θυμίσω ότι η Rimac Automobili έχει παραχωρήσει αυτούσιο το ηλεκτρικό σύνολο του C_Two στην Automobili Pininfarina και το Battista, ενώ πέρσι το καλοκαίρι η Porsche αγόρασε το 10% της Rimac, χωρίς να αναφέρεται το χρηματικό αντίτιμο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Kia μας δείχνει καμουφλαρισμένο το Tasman

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα ένα μικρό video του Tasman, κρύβοντας το κάτω από ένα περίτεχνο καμουφλάζ. Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει το 2025 και...