Η Ford έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του νέου Ranger, το οποίο θα παρουσιαστεί το 2022 και ανάμεσα στους διαθέσιμους κινητήρες του θα υπάρχει και ένα νέο plug-in υβριδικό σύστημα που δεν έχει τοποθετηθεί σε κάποιο αυτοκίνητο της Μπλε Οβάλ εταιρίας μέχρι σήμερα.

1

Το σύστημα θα αποτελείται από τον 2,3-λίτρων κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας 367 άλογα με 680 Nm ροπής. Το σύστημα θα συνδυάζεται με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με το Ranger να προσφέρεται και με δύο diesel κινητήρες, τον 2,0-λιτρο twin-turbo απόδοσης 213 ίππων και τον 3,0-λιτρο twin-turbo V6 απόδοσης 253 ίππων με 600 Nm ροπής.

2

Plug-in υβριδικό θα γίνει και το επόμενο Focus ST, το οποίο αναμένεται στην αγορά μετά το 2025. Ο λόγος φυσικά είναι οι ολοένα και αυστηρότεροι κανονισμοί εκπομπών ρύπων, με την Ford να μην αποκαλύπτει για την ώρα λεπτομέρειες του υβριδικού κινητήρα του νέου Focus ST.

Η τωρινή γενιά του Focus ST φορά τον 2,3-λίτρων τετρακύλινδρο turbo κινητήρα που αποδίδει 280 ίππους με 420 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να μεταφέρεται στον εμπρός άξονα.