Εν μία νυκτί και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση, η Tesla μείωσε τις τιμές των Model S, Model 3 και Model X κατά σχεδόν 6% στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, με τα Model S και Model X να βλέπουν τις μεγαλύτερες εκπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, αυτήν τη στιγμή στην ιστοσελίδα της Tesla η αρχική τιμή για το Model S είναι 74.990 δολάρια, μια πτώση 5.000 δολαρίων από αυτή που είχε χθες. Ομοίως, το Model X ξεκινά από τα 79.990 δολάρια, δηλαδή 5.000 δολάρια λιγότερα από την χθεσινή τιμή. Η ίδια μείωση ισχύει για όλες τις εκδόσεις των δύο μοντέλων.

Από την άλλη, το Model 3 ξεκινά πλέον από τα 37.990 δολάρια, ήτοι 2.000 δολάρια χαμηλότερη τιμή από αυτή που είχε εχθές. Η Long Range έκδοση του ξεκινά από 46.990 δολάρια και η Performance από τα 54.990 δολάρια.

Η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία δεν αναφέρει κάποιο λόγο για τις εκπτώσεις, αλλά δεν χρειάζεται να υποθέσουμε ότι η Tesla επιδιώκει να αυξήσει τις πωλήσεις της, εξαιτίας της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορωνοϊού. Τέλος, η εταιρία δήλωσε επίσης ότι η υπηρεσία γρήγορης φόρτισης στους Supercharger σταθμούς δεν θα είναι πλέον δωρεάν για νέους πελάτες των Model S και Model X.