Όποιος οδηγός περνά από τον αυτοκινητόδρομο Highway 101 στο San Fransisco, κοντά στη γειτονιά SoMa, θα δει σε ένα σημείο του μια μεγάλη διαφημιστική πινακίδα με μια Toyota Supra Mk4. Η συγκεκριμένη διαφήμιση βρίσκεται στη θέση της από το 1993 και από τον προηγούμενο Ιανουάριο -που ήρθε στη δημοσιότητα η πινακίδα, μέσω Instagram- επικρατούσε ένα μυστήριο πίσω από αυτή.

Αυτό φαίνεται πως λύθηκε και η αλήθεια είναι δεν συνδέεται με την κυκλοφορία της νέας Supra, αλλά οφείλεται σε τυχαίο γεγονός. Και εξηγούμαι.

Το υλικό που χρησιμοποιείται στις συγκεκριμένες διαφημιστικές πινακίδες είναι από βινύλιο, το οποίο κολλά πάνω σε σταθερό πλαίσιο και σχηματίζεται η διαφήμιση. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται γρήγορα και συχνά η αντικατάστασή τους. Ωστόσο, μέχρι το 1993, η διαδικασία που χρησιμοποιείτο ήταν διαφορετική, καθώς το διαφημιζόμενο προϊόν ή υπηρεσία βαφόταν στην “πλάτη” της πινακίδας.

Όπως πολύ καλά μάντεψες, η συγκεκριμένη διαφήμιση της Toyota Supra ήταν η τελευταία διαφήμιση που τοποθετήθηκε με τον παλιό τρόπο στην πινακίδα, με την εταιρεία στην οποία ανήκει η τελευταία να την κρατά ως βάση, αντί να την βάψει με μαύρο χρώμα. Μάλλον κάποιος από την εταιρία είναι λάτρης του αυτοκινήτου ή σκέφτηκε έξυπνα ότι την επόμενη φορά που θα περάσει ξανά κάποιος από το σημείο θα δει το πραγματικά διαφημιζόμενο προϊόν.

Προφανώς μέσα σε αυτά τα 27 χρόνια -από την στιγμή που σταμάτησε ο παλιός τρόπος- η διαφήμιση της Supra έχει καλυφθεί από χιλιάδες διαφημίσεις νέου τύπου (βινυλίου), για αυτό και η κατάσταση της αρχικής διαφήμισης είναι σε τόσο καλή κατάσταση, καθώς οι νέες διαφημίσεις έχουν προστατέψει τα χρώματα της αρχικής, από τον ήλιο, τη βροχή και τη διάβρωση.

Η διαδικασία της αλλαγής μιας νέας διαφήμισης βινυλίου δεν απαιτεί πολύ χρόνο, και συνολικά μόνο έξι έως οκτώ μη-διαδοχικές ωρών το χρόνο μένει εκτεθειμένη η διαφήμισης της θρυλικής Supra τέταρτης γενιάς στους διερχόμενους οδηγούς.