Η Volkswagen προχωρά σε επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ στη κινεζική αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρία επενδύει 1 δισ. ευρώ προκειμένου να αποκτήσει το 50% της Anhui Jianghuai Automobile Group Holding, μητρική της JAC Motors, αναλαμβάνοντας παράλληλα τον πλήρη διαχειριστικό έλεγχο της υπάρχουσας κοινοπραξίας ηλεκτρικών οχημάτων με την JAC, την JAC Volkswagen, αυξάνοντας το μερίδιό της σε 75% από 50%.

Ο Stephan Woellenstein, επικεφαλής της Volkswagen στην Κίνα, δήλωσε πως σχεδιάζουν να ανανεώσουν ένα υπάρχον εργοστάσιο της JAC και να βγάλουν στην αγορά, το 2023, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο για την Κίνα, που θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα.

Η κοινοπραξία JAC Volkswagen θέλει έως το 2025 να προσφέρει στην αγορά επιπλέον 5 ηλεκτρικά μοντέλα, έχοντας ως στόχο να πουλά 1,5 εκατ. “νέα ενεργειακά οχήματα – NEV”, ετησίως. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα αμιγώς ηλεκτρικά, τα υβριδικά, τα plug-in υβριδικά και τα υδρογονοκίνητα αυτοκίνητα.

Παράλληλα, επενδύσει επιπλέον 1 δισ. ευρώ για να αποκτήσει το 26,5% της των μετοχών της εταιρείας κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, Guoxuan High-tech. Η Volkswagen θα γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Guoxuan High-tech, που εδρεύει στην Hefei όπως και η JAC, θα παρέχει μπαταρίες στα ηλεκτρικά μοντέλα της στην Κίνα.