Επίσημο: Ξεκινά η F1, αυτό είναι το πρόγραμμα των 8 πρώτων αγώνων

Σχετικά άρθρα

Η Formula 1 επιβεβαίωσε σήμερα ότι η σεζόν του 2020 θα ξεκινήσει στην Αυστρία τον επόμενο μήνα και αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τους πρώτους οκτώ αγώνες ενός αναθεωρημένου ημερολογίου. Οι ομάδες και η FIA συνεργάστηκαν για να συντάξουν ένα καλεντάρι, ώστε να γίνουν οι αγώνες με ασφάλεια, και σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Chase Carey, παρουσίασε το πρώτο μέρος του προγράμματος.

Η σεζόν θα ξεκινήσει με το Αυστριακό Grand Prix στο Red Bull Ring στις 5 Ιουλίου, και θα ακολουθήσει μια εβδομάδα αργότερα ένας δεύτερος αγώνας στην ίδια πίστα, χωρίς να γίνεται γνωστό αν θα γίνει στην αντίθετη φορά της πίστας. Έπειτα, μια εβδομάδα αργότερα θα ακολουθήσει το Ουγγρικό Grand Prix, στο Hungaroring.

Θα ακολουθήσει ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας για να πάμε στο Silverstone, όπου και εκεί θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στη σειρά. Μια ημέρα μετά τον 15αυγουστο θα δούμε το Ισπανικό Grand Prix στη Βαρκελώνη, ενώ μετά από δύο εβδομάδες θα διεξαχθεί το βελγικό Grand Prix, στην πίστα του Spa-Francorchamps στις 28-30 Αυγούστου.

Τέλος, το πρώτο μέρος του προγράμματος θα ολοκληρωθεί το ιταλικό Grand Prix στη Monza, μια εβδομάδα αργότερα στις 6 Σεπτεμβρίου. Όλοι οι παραπάνω αγώνες θα υποστηρίζονται από τη Formula 2 και τη Formula 3.

Το πρόγραμμα

Αγώνας GP Πίστα Ημερομηνία
1ος Formula 1 Rolex Grosser Preis von Osterreich The Red Bull Ring, Austria 3-5 Ιουλίου
2ος Formula 1 Pirelli Grosser Preis der Steiermark The Red Bull Ring, Austria 10-12 Ιουλίου
3ος Formula 1 Aramco Magyar Nagydij The Hungaroring, Hungary 17-19 Ιουλίου
4ος Formula 1 Pirelli British Grand Prix Silverstone, UK 31 Ιουλίου – 2 Αυγούστου
5ος Emirates Formula 1 70th Anniversary Grand Prix Silverstone, UK 7-9 Αυγούστου
6ος Formula 1 Aramco Gran Premio de Espana Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain 14-16 Αυγούστου
7ος Formula 1 Rolex Belgian Grand Prix Spa-Francorchamps, Belgium 28-30 Αυγούστου
8ος Formula 1 Gran Premio Heineken d’Italia Monza, Italy 4-6 Σεπτεμβρίου

H Formula 1 ευελπιστεί ότι μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Δεκεμβρίου θα καταφέρει να πραγματοποιήσει 15 με 18 αγώνες, και επί του παρόντος οι πρώτες αγώνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, αλλά ελπίζει ότι οι θεατές θα μπορούν να παρευρεθούν ξανά όταν είναι ασφαλές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...