Όπως ορίζεται από τον Διεθνή Αθλητικό Κώδικα της FIA, για να θεωρηθεί ένα πρωτάθλημα της ως παγκόσμιο θα πρέπει να επισκεφθεί τουλάχιστον τρεις ηπείρους κατά την ίδια σεζόν.

Ωστόσο, των άνευ προηγουμένου συνθηκών που επέφερε η κρίσης της νόσου Covid-19, o διευθύνων σύμβουλος των μηχανοκίνητων αθλημάτων και τεχνικός διευθυντής της Formula 1, Ross Brawn, δήλωσε ότι το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε στις αρχές της εβδομάδας και αποτελείται από οκτώ αγώνες στην Ευρώπη, θα θεωρηθεί επίσημα ως παγκόσμιο πρωτάθλημα, ακόμα κι αν δεν μπορούν να διεξαχθούν περαιτέρω αγώνες.

Μέχρι σήμερα, δεν έχουν προγραμματιστεί αγώνες μετά από αυτόν στην Monza, στις 6 Σεπτεμβρίου, και οι ομάδες έχουν πει ότι οι μόνοι αγώνες εκτός Ευρώπης που είναι πρακτικά σίγουροι, είναι αυτοί στο Μπαχρέιν και στο Αμπού Ντάμπι στο τέλος του έτους.

Οι αγώνες στο Αζερμπαϊτζάν, στη Σιγκαπούρη, στον Καναδά και στην Ιαπωνία θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα ακυρωθούν, ενώ αρκετοί ακόμα παραμένουν αμφίβολοι για διάφορους λόγους.

Ένα από τα βασικά θέματα που έχει προκύψει είναι πόσες πίστες είναι διατεθειμένες να πληρώσουν το τέλος στην Formula 1 για να φιλοξενήσουν τους αγώνες, δυνητικά χωρίς έσοδα από τους θεατές, αλλά οι αγώνες θα εξακολουθούν να προωθούν τις πόλεις ή τις χώρες τους.