H Toyota παρουσίασε το RAV4 PHV στην Ιαπωνία

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Νοέμβριο η Toyota παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες την plug-in υβριδική έκδοση του RAV4, ανοίγοντας έτσι ένα σημαντικό νέο κεφάλαιο στην ιστορία του μοντέλο. Το όνομα της έκδοσης για την αγορά των ΗΠΑ είναι RAV4 Prime, και σήμερα η Toyota παρουσίασε το μοντέλο στην αγορά της Ιαπωνίας.

Το όνομα του είναι RAV4 PHV, και αυτή είναι η πρώτη φορά που προστίθεται στη γκάμα του μια υβριδική-ηλεκτρική έκδοση. Μηχανικά δεν αλλάζει κάτι, και κάτω από το καπό υπάρχει ο 2,5-λίτρων Hybrid Dynamic Force κινητήρας που συναντάμε και στην “απλή” υβριδική έκδοση RAV4 Hybrid, ο οποίος αποδίδει 178 άλογα και 228 Nm ροπής.

Αυτός συνδυάζεται με έναν νέο ηλεκτροκινητήρα, αγνώστων τεχνικών χαρακτηριστικών, με την ιαπωνική εταιρία να ανακοινώνει ότι η συνολική απόδοση ανέρχεται σε 306 άλογα (225 kW), κάτι που το καθιστά το ισχυρότερο RAV4 που κατασκευάστηκε ποτέ, ξεπερνώντας τα 222 άλογα του RAV4 Hybrid.

Η εταιρία ανακοινώνει ότι -σύμφωνα με τον κύκλο WLTC της Ιαπωνίας- η ηλεκτρική αυτονομία του μοντέλου ανέρχεται σε 95 χλμ. (όταν στον κύκλο WLTP ανακοινώνεται στα 65 χλμ.), με το τετρακίνητο αυτοκίνητο να μπορεί να κινηθεί μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα του με ταχύτητες έως 135 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου αγγίζει τα 4,5 λίτρα/100 χλμ. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 6,0 δευτ.

Ο χώρος αποσκευών του αγγίζει τα 520 λίτρα, 60 λιγότερα από την μη υβριδική έκδοση, λόγω των μπαταριών. Σχεδιαστικά, το RAV4 PHV διαφέρει από το RAV4 Hybrid μέσω των νέων σπορ προφυλακτήρων, των χρωμιομένων διακοσμητικών, τις ζάντες 18″ ή 19″, ενώ προσφέρεται και στο νέο κόκκινο χρώμα Supersonic Red με μαύρη οροφή.

Στο εσωτερικό συναντάμε νέες επενδύσεις, σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 9″ με υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto, θερμαινόμενα καθίσματα μπροστά και πίσω, όπως και πανοραμική ηλιοροφή.

Η τιμή του Toyota RAV4 PHV στην Ιαπωνία ξεκινά από τα 4.690.000 yen (€38.040).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...