CEO Lucid: Το Air δεν είναι “Tesla killer”

Σχετικά άρθρα

Ο CEO και CTO της Lucid Motors, Peter Rawlinson, πρώην επικεφαλής μηχανικός της Jaguar της Lotus αλλά και του Tesla Model S, παραχώρησε συνέντευξη στην οποία μίλησε για το Air, του οποίου η έκδοση παραγωγής θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο έτος.

O Rawlinson είπε ότι κάθε φορά που βγαίνει ένα προϊόν παρόμοιο με ένα υπάρχον και αρκετά επιτυχημένο, ονομάζεται ο “δολοφόνος” του προκατόχου, κάτι το οποίο δεν είναι δίκαιο, ειδικά στην αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτό είχε ειπωθεί και για το Air το 2017, όταν παρουσιάστηκε τότε το concept του, με τον Rawlinson να τονίζει:

Παρακαλώ μην μας αναφέρετε ως “δολοφόνο” της Tesla. Ο κόσμος είναι αρκετά μεγάλος, που μπορούμε να ευημερήσουμε και να ευδοκιμήσουμε ο ένας δίπλα στον άλλο.

Ωστόσο, ο Rawlinson προσθέτει ότι καταλαβαίνει από πού προέρχονται οι συγκρίσεις, αλλά επιμένει ότι είναι λανθασμένες. Εάν το Air είναι ο “δολοφόνος” του οποιοδήποτε, είναι μάλλον της Mercedes-Benz S-Class και όχι του Model S, λέγοντας:

Είναι μια δικαιολογημένη σύγκριση από μία άποψη, επειδή πιστεύω ότι η Tesla είναι αναμφισβήτητα ο ηγέτης στην τεχνολογία των ηλεκτρικών κινητήρων σήμερα.

Διάβασε ακόμα

To Lucid Air έκανε ταξίδι 640 χλμ. με μια φόρτιση

ΠηγήArs Technica

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η BP Pulse μειώνει κατά 10% το εργατικό της δυναμικό, αποχωρεί από 8 χώρες

Η BP ανακοίνωσε ότι μειώνει σημαντικά το εργατικό δυναμικό της BP Pulse, της εταιρίας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που λειτουργεί, ενώ ταυτόχρονα την αποσύρει από...

Maserati GranCabrio Folgore

Την ηλεκτρική Folgore έκδοση της νέας GranCabrio παρουσίασε σήμερα η Maserati. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 761 ίππων με 1.350 Nm ροπής,...

Στην Ελλάδα το Xiaomi SU7 μέχρι το 2027

Το Xiaomi SU7 θα έρθει στην Ελλάδα μέχρι το 2027. Αυτό ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος του Ομίλου Quest, Ευτυχία Κουτσουρέλη στο περιθώριο του 9ου Οικονομικού...