Ο CEO και CTO της Lucid Motors, Peter Rawlinson, πρώην επικεφαλής μηχανικός της Jaguar της Lotus αλλά και του Tesla Model S, παραχώρησε συνέντευξη στην οποία μίλησε για το Air, του οποίου η έκδοση παραγωγής θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο έτος.

1

O Rawlinson είπε ότι κάθε φορά που βγαίνει ένα προϊόν παρόμοιο με ένα υπάρχον και αρκετά επιτυχημένο, ονομάζεται ο “δολοφόνος” του προκατόχου, κάτι το οποίο δεν είναι δίκαιο, ειδικά στην αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτό είχε ειπωθεί και για το Air το 2017, όταν παρουσιάστηκε τότε το concept του, με τον Rawlinson να τονίζει:

Παρακαλώ μην μας αναφέρετε ως “δολοφόνο” της Tesla. Ο κόσμος είναι αρκετά μεγάλος, που μπορούμε να ευημερήσουμε και να ευδοκιμήσουμε ο ένας δίπλα στον άλλο.

2

Ωστόσο, ο Rawlinson προσθέτει ότι καταλαβαίνει από πού προέρχονται οι συγκρίσεις, αλλά επιμένει ότι είναι λανθασμένες. Εάν το Air είναι ο “δολοφόνος” του οποιοδήποτε, είναι μάλλον της Mercedes-Benz S-Class και όχι του Model S, λέγοντας:

Είναι μια δικαιολογημένη σύγκριση από μία άποψη, επειδή πιστεύω ότι η Tesla είναι αναμφισβήτητα ο ηγέτης στην τεχνολογία των ηλεκτρικών κινητήρων σήμερα.