Χθες, η Lucid έκανε γνωστό ότι η έκδοση παραγωγής του Air δεν θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αλλά αργότερα μέσα στο έτος, με την πανδημία του νέου κορωνοϊού να ευθύνεται και για αυτήν την καθυστέρηση.

Πριν από την γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, οι μηχανικοί της Lucid Motors είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μερικές δοκιμές για την αυτονομία του ηλεκτρικού τους μοντέλου σε δημόσιους δρόμους.

1

Έτσι, πήραν ένα πρωτότυπο του Air και ξεκινώντας από την έδρα της εταιρίας στην περιοχή Newark του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, έκαναν ένα road trip ώστε να φτάσουν στο Λος Άντζελες. Με την άφιξη τους, το ταξίδι συνεχίστηκε γυρνώντας και πάλι στην βάση της εταιρίας.

Η απόσταση μεταξύ των δύο αυτών σημείων είναι σχεδόν 400 μίλια (640 χλμ.), και σκοπός ήταν να κάνουν το κάθε σκέλος του ταξιδιού με μία μόνο φόρτιση, και όπως δείχνει το παραπάνω video φαίνεται ότι τα κατάφεραν.

2

Εκπρόσωπος της Lucid αναφέρει ότι αυτό ήταν ένα από τα δεκάδες ταξίδια που έκαναν τον Φεβρουάριο και στις αρχές Μαρτίου, καθώς η ομάδα των μηχανικών εργάστηκε σκληρά για να καταστήσει δυνατή τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία, μέσω της βελτίωσης της αποδοτικότητας του αυτοκινήτου και όχι με την τοποθέτηση μεγαλύτερων μπαταριών.