Επίσημο: Ανανεωμένο Volkswagen Arteon, Arteon R και Arteon Shooting Brake

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen παρουσιάσει το ανανεωμένο Arteon, το οποίο πλέον προσφέρεται σε R αλλά και σε Shooting Braking έκδοση. Το γερμανικό μοντέλο αποκτά φρέσκια εμφάνιση με νέους προφυλακτήρες, ανανεωμένα LED φωτιστικά σώματα, νέες ζάντες 18″ έως 20″, νέες απολήξεις εξατμίσεων, τρία νέα χρώματα (Oryx White, Kings Red Metallic και Lapiz Blue), νέα διακοσμητικά, με τα γράμματα Arteon στο πίσω μέρος να είναι τοποθετημένα στο κέντρο του πορτμπαγκάζ.

Το Arteon Fastback έχει μήκος 4,86 μέτρα, πλάτος 1,87 μέτρα, ύψος 1,42 μέτρα και μεταξόνιο 2,84 μέτρα. Το Arteon Shooting Brake έχει τις ίδιες διαστάσεις εκτός από το ύψος, το οποίο φτάνει τα 1,44 μέτρα.

Στο εσωτερικό συναντάμε το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MIB3 με υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto, νέο τιμόνι με χειριστήρια αφής, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,3″, νέα διακοσμητικά, νέα οθόνη αφής 8″ ή 9,2″, κρυφό φωτισμό με 30 διαθέσιμα χρώματα, Harman/Kardon ηχοσύστημα 700 watt με 12 ηχεία, ασύρματο φορτιστή smartphone και νέες επενδύσεις. Επίσης νέο είναι το σύστημα κλιματισμού, με όλες τις λειτουργίες του να ελέγχονται μέσω επιφανειών αφής.

Ο χώρος αποσκευών της Fastback έκδοσης ανέρχεται στα 563 λίτρα, ενώ της Shooting Brake στα 565 λίτρα. Με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, ο χώρος στο πρώτο αυξάνεται στα 1.557 λίτρα και στο δεύτερο στα 1.632 λίτρα.

Η R έκδοση, διαθέσιμη και στο Shooting Brake μοντέλο, ξεχωρίζει από την πιο σπορ σχεδίαση με νέους προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές, διαχύτη και αεροτομή. Επίσης εξοπλίζεται με ζάντες 20, με ανάρτηση που μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 2 εκατοστά, με μεγάλα φρένα με μπλε δαγκάνες, με σπορ καθίσματα και με μεγαλύτερα paddles στο τιμόνι.

Μηχανικά φορά τον 2,0-λιτρο TSI κινητήρα απόδοσης 320 ίππων με 420 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα DSG αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς, ενώ διαθέτει το R-Performance Torque Vectoring.

Επίσης υπάρχει και η plug-in υβριδική έκδοση που ονομάζεται eHybrid και συνδυάζει τον 1.400άρη TSI κινητήρα απόδοσης 156 ίππων και 250 Nm ροπής με έναν ηλεκτροκινητήρα 85 kW (115 ίππων), ο οποίος αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων-λιθίου, χωρητικότητας 13 kWh. Το σύστημα παράγει συνδυαστικά 218 άλογα και 400 Nm ροπή, με την κίνηση να μεταφέρεται μέσω ενός 6-τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 56 χλμ με ταχύτητα έως 140 χλμ/ώρα.

Επιπλέον υπάρχουν διαθέσιμοι τρεις TSI κινητήρες, ένας 1.500 κ.εκ απόδοσης 150 ίππων και ένας 2.0-λίτρων απόδοσης 190 και 280 ίππων, όπως και δύο TDI κινητήρες 2.000 κ.εκ απόδοσης 150 και 200 ίππων.

Το Arteon διαθέτει νέες τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, όπως το Travel Assist, που αναλαμβάνει να στρίψει, να επιταχύνει και να επιβραδύνει το όχημα όταν κινείται σε κάποιον αυτοκινητόδρομο, ακόμη και όταν κινείται με ταχύτητες έως και 210 χλμ./ώρα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης που χρησιμοποιεί το ενεργό cruise control και το σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, με τον οδηγό να χρειάζεται να κρατά τουλάχιστον με το ένα χέρι το τιμόνι.

Πάνω σε αυτό, υπάρχουν ενσωματωμένοι αισθητήρες που ανιχνεύουν το πότε το ακουμπά ο οδηγός και αν δεν το ακουμπά για περισσότερα από 15 δευτερόλεπτα, το αυτοκίνητο ειδοποιεί ακουστικά και οπτικά τον οδηγό, ενώ ενεργοποιεί στιγμιαία τα φρένα για να “τραντάξει” τον οδηγό. Εάν αυτός εξακολουθεί να μην τοποθετεί τα χέρια του στο τιμόνι και δεν αναλαμβάνει τον έλεγχο του οχήματος, τότε το σύστημα φρενάρει αυτόματα το Arteon και το παρκάρει με ασφάλεια στην άκρη του δρόμου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...