Ότι πρέπει να γνωρίζεις για τα νέα Citroen C4 και e-C4

Σχετικά άρθρα

Η τρίτη γενιά του Citroen C4 παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα, με το μοντέλο να προσφέρεται για πρώτη φορά και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Τo νέο C4 αντικαθιστά το C4 Cactus και οι πωλήσεις του στην Ελλάδα αναμένονται από τα τέλη του 2020.

Σχεδιαστικά, το νέο C4 διαθέτει μια τολμηρή ταυτότητα, καθώς διατηρεί την ελαφρώς υπερυψωμένη σχεδίαση του C4 Cactus, συνδυάζοντας παράλληλα και τα hatchback χαρακτηριστικά. Φέρει LED φωτιστικά σώματα και στο εσωτερικό υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, head-up display και οθόνη αφής 10″ στο κέντρο του ταμπλό.

Έχει μήκος 4,36 μέτρα, πλάτος 1,8 μέτρα, ύψος 1,525 μέτρα και μεταξόνιο 2,67 μέτρα. Η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 15,6 εκατοστά, ενώ ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 380 λίτρα και φτάνει έως τα 1.250.

Το C4 θα προσφέρεται με τρεις κινητήρες βενζίνης (PureTech 100 ίππων, PureTech 130 ίππων, PureTech 155 ίππων) και 2 πετρελαιοκινητήρες (BlueHDI 110 ίππων, BlueHDi 130 ίππων) που συνδυάζονται είτε με 6-τάχυτο χειροκίνητο είτε με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο σύνολο θα είναι διαθέσιμο από το λανσάρισμα του μοντέλου, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 136 άλογα με 260 Nm ροπής και να αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 50 kWh που του χαρίζει αυτονομία 350 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 9,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 150 χλμ/ώρα. με την μπαταρία να φορτίζει στο 80% της μέσα σε 30 λεπτά όταν γίνεται χρήση ταχυφορτιστή 100 kW.

Με 32 A Wall Box απαιτούνται 5 ώρες με τον τριφασικό 11 kW φορτιστή και 7,5 ώρες με τον μονοφασικό φορτιστή. Με απλή οικιακή πρίζα, η φόρτιση ολοκληρώνεται από 15 έως 24 ώρες.

Το νέο Citroen C4 διαθέτει την Progressive Hydraulic Cushions ανάρτηση που δίνει την αίσθηση του “μαγικού χαλιού”, ενώ διαθέτει τα Advanced Comfort καθίσματα αλλά και το Citroen Smart Pad Support. Προσφέρεται σε 31 εξωτερικούς χρωματικούς συνδυασμούς και ανάμεσα στα διαθέσιμα χρώματα είναι τα Polar White, Obsidian Black, Steel Grey, Platinum Grey, Elixir Red, Caramel Brown και Iceland Blue.

Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού η Citroen εξοπλίζει το νέο C4 με τα Active Safety Brake, Collision Risk Alert και Post Collision Safety Brake, Blind Spot Monitoring, Active Lane Departure Warning, Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Highway Driver Assist, Coffee Break Alert, Driver Attention Alert, Extended Traffic Sign Recognition και Recommendation, Intelligent Beam Headlights, κάμερα οπισθοπορείας, Park Assist, Keyless entry and start, Trailer Stability Control, Wireless smartphone charging, ConnectedCAM Citroen, Connect Nav, Apple CarPlay, Android Auto και άλλα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Citroen παρουσιάζει το νέο Berlingo, αποκλειστικά ηλεκτρικό

Δύο μήνες μετά την αποκάλυψη της τέταρτης γενιάς του C3, η Citroen παρουσιάζει τώρα την πλήρως ανανεωμένη έκδοση του Berlingo, η οποία στην Ευρώπη...

Ανακαλούνται 12.180 Citroen C3 και DS3 στην Ελλάδα λόγω των αερόσακων της Takata

12..182 Citroen C3 και DS3 παραγωγής ετών 2009 ως και 2017 ανακαλούνται στην Ελλάδα, εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων της Takata. Στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα, τα χημικά...
Autoblog.gr