Μετά το τέλος του GP της Στυρίας, ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, δήλωσε πως όλες οι ομάδες θα πρέπει να “ανησυχούν” από τον ρυθμό των μονοθεσίων της Racing Point, με τον Horner να λέει πως σε κάποια στιγμή του αγώνα, ο Perez είχε ταχύτερο ρυθμό ακόμη και από αυτόν του νικητή του GP, Lewis Hamilton.

Ο Perez ήταν πιο γρήγορος από τη Mercedes εκείνη τη στιγμή στον αγώνα, με τον Valtteri Bottas έχοντας ίδιας κατάστασης ελαστικά με την Racing Point του Perez, να κινείται 3-4 δέκατα πιο αργά από αυτόν. Ήταν πολύ εντυπωσιακός ο ρυθμός που έδειξαν.

Χθες η Renault κατήγγειλε την Racing Point πως αντιγράφει την Mercedes W10, με τον επικεφαλής της ομάδας της McLaren, Andreas Seidl να συμφωνεί με τον Horner, λέγοντας με καυστικό τρόπο:

Είναι γεγονός ότι αυτή η Mercedes ενός έτους είναι απλά ένα γρήγορο αυτοκίνητο, το οποίο λειτουργεί από μια εξαιρετική ομάδα. Το γνωρίζαμε αυτό από τις δοκιμές. Με την εξέλιξη που κάναμε τον χειμώνα, κάναμε το βήμα για να φτάσουμε την Mercedes του περασμένου έτους. Αν λοιπόν εξάγουν περισσότερα από αυτό το μονοθέσιο, είναι δύσκολο για εμάς να τους ανταγωνιστούμε.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να σιγουρευτούμε πως συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε το μονοθέσιο μας, να το βελτιώνουμε και ταυτόχρονα να μεγιστοποιούμε τις ευκαιρίες, όπως αυτές των πρώτων αγώνων, έχοντας δύο πολύ καλούς οδηγούς, σε συνδυασμό με τις πολλές σωστές αποφάσεις στρατηγικής που πήραμε.