GP Στυρίας 2020: Εύκολη νίκη ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Σε έναν αρκετά διαφορετικό αγώνα από το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Mercedes είχε ένα εύκολο απόγευμα με τον Lewis Hamilton να κάνει φανταστική δουλειά και να μην απειλείται σε κανένα σημείο, κατακτώντας τη νίκη στον αγώνα της Στυρίας. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Valtteri Bottas, ο οποίος είχε μια όμορφη μάχη με τον Max Verstappen, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Αυτοί ήταν οι πρώτοι βαθμοί στο φετινό πρωτάθλημα για τον Ολλανδό.

Το ατύχημα Leclerc – Vettel

Η απόλυτη καταστροφή για την Ferrari, καθώς ο Charles Leclerc είχε επαφή με τον team-mate του Sebastian Vettel στην τρίτη στροφή της πίστας, μόλις στον πρώτο γύρο, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν και οι δύο με ζημιές στα μονοθέσια τους.

Έχοντας το προνόμιο της pole position, o Hamilton ήταν αλάνθαστος καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχοντας απόσταση ασφαλείας από τον δεύτερο οδηγό, που μέχρι 6 γύρους πριν την καρό σημαία ήταν ο Verstappen. Αυτή ήταν η 85η νίκη του Βρετανού και απέχει μόλις έξι νίκες από το απόλυτο ρεκόρ του Michael Schumacher, με τον Γερμανό θρύλο να έχει 91 νίκες στην F1.

Η προσπέραση του Bottas στον Verstappen

Μετά τον σημερινό αγώνα, ο Hamilton ανέβηκε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος οδηγών, όντας έξι βαθμούς πίσω από τον Valtteri Bottas, με τον Φιλανδό να διατηρεί το προβάδισμά του χάρη στη μετατροπή της τέταρτης θέσης στην εκκίνηση σε δεύτερη θέση.

Ο Verstappen οδήγησε εκπληκτικά και υπερασπίστηκε γενναία τη θέση του, αλλά η Red Bull δεν είχε το ρυθμό να ανταγωνιστεί τη Mercedes, όπως αποδεικνύεται και από τον Alex Albon, που τερμάτισε 44 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή. Ο Albon ήταν τυχερός που δεν επαναλήφθηκε το σκηνικό του περασμένου Σαββατοκύριακου, καθώς είχε μια επαφή με τον Sergio Perez στην ίδια στροφή (4) που είχε χτυπήσει με τον Hamilton πριν μια εβδομάδα. Και οι δύο οδηγοί απέφυγαν τα χειρότερα, αλλά ο Perez τραυμάτισε ελαφρώς την εμπρός πτέρυγα του, με αποτέλεσμα να χάνει συνεχώς χρόνο, και να δεχτεί την επίθεση του Lando Norris.

Η μάχη του τελευταίου γύρου

Ο τελευταίος ήταν και πάλι απολαυστικός στο τέλος, καθώς μπαίνοντας στον 69ο γύρο (από τους 71) του αγώνα ήταν στην όγδοη θέση, αλλά κατάφερε να προσπεράσει τους Daniel Ricciardo και Lance Stroll, όταν οι δύο τελευταίοι μάχονταν μεταξύ τους και λίγες στροφές πριν την καρό σημαία προσπέρασε και τον Perez.

O Ricciardo είχε -συνολικά- έναν αρκετά καλό αγώνα, αλλά στους τελευταίους γύρους δεν κατάφερε να κρατήσει την θέση του, καθώς η Renault του δεν ήταν πολύ γρήγορη με την μαλακή γόμα της Pirelli. Παρόλα αυτά, η κίνηση και το προσπέρασμα του Stroll στον προτελευταίο γύρο εξετάζεται από τους αγωνοδίκες, και προς το παρόν δεν έχει υπάρξει απόφαση για το αν τιμωρηθεί ο οδηγός της Racing Point.

Τα highlights

Μετά από μια απογοητευτική μέρα, ο Carlos Sainz τερμάτισε μόλις στην ένατη θέση, παρότι ξεκίνησε από την τρίτη, αλλά κατάφερε να πάρει τον έναν επιπλέον βαθμό για τον ταχύτερο γύρο, με τον Daniil Kvyat να φέρνει το μονοθέσιο της AlphaTauri στην τελευταία βαθμολογούμενη θέση.

Ταχύτερος γύρος

O Carlos Sainz σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με 1:05.619 και πήρε τον έναν επιπλέον βαθμό. Τον ακολούθησε ο Max Verstappen με 1:06.145, ο Lewis Hamilton με 1:06.719, o Sergio Perez με 1:07.188 και ο Lando Norris με 1:07.193.

Οι δύο τελευταίοι γύροι του Norris

Οδηγός του αγώνα

O Sergio Perez ψηφίστηκε ως ο οδηγός του αγώνα αφού πήρε το 34,7% των ψήφων του κοινού, για να τον ακολουθήσει ο Lewis Hamilton Norris με 10,9%, ο Max Verstappen με 10,7%, ο Daniel Ricciardo με 6,6% και ο Lando Norris με 5,6%

Οι δηλώσεις

Επόμενο Grand Prix

Το επόμενο Grand Prix θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, στις 17-19 Ιουλίου στο Hungaroring της Ουγγαρίας.

Αποτελέσματα

Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος/Διαφορά
1 Lewis Hamilton Mercedes 1:22:50,683
2 Valtteri Bottas Mercedes +13,719 δευτ.
3 Max Verstappen Red Bull Honda +33,698 δευτ.
4 Alexander Albon Red Bull Honda +44,400 δευτ.
5 Lando Norris McLaren Renault +61,470 δευτ.
6 Sergio Perez Racing Point Mercedes +62,387 δευτ.
7 Lance Stroll Racing Point Mercedes +62,453 δευτ.
8 Daniel Ricciardo Renault +62,591 δευτ.
9 Carlos Sainz McLaren Renault +1 γύρος
10 Daniil Kvyat AlphaTauri Honda +1 γύρος
11 Kimi Räikkönen Alfa Romeo Ferrari +1 γύρος
12 Kevin Magnussen Haas Ferrari +1 γύρος
13 Romain Grosjean Haas Ferrari +1 γύρος
14 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Ferrari +1 γύρος
15 Pierre Gasly AlphaTauri Honda +1 γύρος
16 George Russell Williams Mercedes +2 γύροι
17 Nicholas Latifi Williams Mercedes +2 γύροι
Esteban Ocon Renault Εγκατέλειψε
Charles Leclerc Ferrari Εγκατέλειψε
Sebastian Vettel Ferrari Εγκατέλειψε

Βαθμολογία Οδηγών

Θέση Οδηγός Ομάδα Βαθμοί
1 Valtteri Bottas Mercedes 43
2 Lewis Hamilton Mercedes 37
3 Lando Norris McLaren Renault 26
4 Charles Leclerc Ferrari 18
5 Sergio Perez Racing Point Mercedes 16
6 Max Verstappen Red Bull Honda 15
7 Carlos Sainz McLaren Renault 13
8 Alexander Albon Red Bull Honda 12
9 Pierre Gasly AlphaTauri Honda 6
10 Lance Stroll Racing Point Mercedes 6
11 Esteban Ocon Renault 4
12 Daniel Ricciardo Renault 4
13 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Ferrari 2
14 Daniil Kvyat AlphaTauri Honda 1
15 Sebastian Vettel Ferrari 1
16 Nicholas Latifi Williams Mercedes 0
17 Kimi Räikkönen Alfa Romeo Ferrari 0
18 Kevin Magnusen Haas Ferrari 0
19 Romain Grosjean Haas Ferrari 0
20 George Russell Williams Mercedes 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 Mercedes 80
2 McLaren Renault 39
3 Red Bull Honda 27
4 Racing Point Mercedes 22
5 Ferrari 19
6 Renault 8
7 AlphaTauri Honda 7
8 Alfa Romeo Ferrari 2
9 Williams Mercedes 0
10 Haas Ferrari 0

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr