Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να διεξάγει την ετήσια έκθεση αυτοκινήτου, με τους διοργανωτές της να δηλώνουν ότι μέσω αυτής θα γίνει επίδειξη της επιτυχίας της χώρας στον περιορισμό του κορωνοϊού.

Το 41ο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Μπανγκόκ άνοιξε χθες τις πύλες του, αφού είχαν προηγηθεί δύο αναβολές από τον περασμένο Μάρτιο, που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί.

Ο διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρίας της εκδήλωσης, Grand Prix International, Prachin Eamlumnow, δήλωσε:

Αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια έκθεση αυτοκινήτου, έχει να κάνει και με τη φήμη της Ταϊλάνδης, καθώς θα την παρακολουθούν άλλοι διοργανωτές εκδηλώσεων.

Η Ταϊλάνδη είναι η πρώτη χώρα που φιλοξενεί μια έκθεση αυτοκινήτου σε αυτή την κλίμακα μετά την πανδημία. Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας δεν έχει ανακοινώσει κάποιο κρούσμα του ιού SARS-CoV-2 για περίπου επτά εβδομάδες και έτσι χαλάρωσε τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, επιδιώκοντας την επανέναρξη της οικονομία της.

Η Ταϊλάνδη είναι μια σημαντική χώρα στη παραγωγή αυτοκινήτων, με τις προηγούμενες εκθέσεις αυτοκινήτων να έχουν περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες μέσα σε 14 ημέρες λειτουργίας. Οι διοργανωτές έχουν δεσμευτεί να περιορίσουν τους επισκέπτες φέτος και να τους ελέγχουν στην είσοδο του εκθεσιακού κέντρου, με 25 μάρκες αυτοκινήτων και 22 κατασκευαστές μοτοσικλετών να έχουν περίπτερο, παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους.