Το νέο Peugeot 3008 ίσως αποκτήσει coupe σχεδίαση

Σχετικά άρθρα

Η επόμενη γενιά του Peugeot 3008 αναμένεται στην αγορά το 2022 και η γαλλική εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο το μοντέλο να αποκτήσει coupe σχεδίαση. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο επικεφαλής σχεδιαστής της Peugeot, Gilles Vidal, ο οποίος δήλωσε πως ότι ό,τι έχει μάθει η εταιρεία του σχετικά με τις αγοραστικές συνήθειες των σημερινών πελατών της, της επιτρέπει να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, έτσι ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερη διαφοροποίηση με το 5008, το οποίο θα απευθύνεται σε εκείνους που χρειάζονται μεγαλύτερη πρακτικότητα.

Σύμφωνα με τον Vidal, το 3008 δεν το αγοράζουν οικογένειες αλλά άτομα που δεν έχουν ακόμη παιδιά ή άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που πλέον τα παιδιά τους έχουν μεγαλώσει και δεν μένουν μαζί τους. Έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουν τον σχεδιασμό του μοντέλου και να αποκτήσει μια coupe σχεδίαση, με έντονα κεκλιμένη γραμμή οροφής, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να “θυσιαστεί” κάποιος χώρος στο πίσω μέρος της καμπίνας, αλλά το μοντέλο θα ξεχωρίζει λόγω της πιο σπορ εμφάνισής του.

Το μοντέλο θα παραμείνει πεντάπορτο και θα βασίζεται στην έκδοση 4 της EMP2 πλατφόρμας της PSA. Κίνηση θα παίρνει από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με ήπιες υβριδικές λύσεις, ενώ θα υπάρχουν τόσο μια plug-in υβριδική έκδοση, όσο και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

[Renderings: Kleber Silva]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...