Η Formula 1 ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε τα πρώτα δύο θετικά κρούσματα του νέου κορωνοϊού στο paddock. Από την έναρξη της σεζόν και κάθε εβδομάδα, η Formula 1 πραγματοποιεί δύο τεστ ανά κάθε άνθρωπο που δίνει το παρόν στη πίστα (όλα τα μέλη των ομάδων, όλοι οι οδηγοί, το προσωπικό της πίστας, και οι δημοσιογράφοι).

Στα τεστ που έγιναν από τις 10 ως τις 16 Ιουλίου βρέθηκαν δύο θετικά κρούσματα και κανείς από τους δύο αυτούς ανθρώπους δεν ήταν παρόν στην Αυστρία την περασμένη εβδομάδα, ενώ έχει ήδη πραγματοποιηθεί η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Η ανακοίνωση της F1 αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η FIA και η Formula 1 επιβεβαιώνουν σήμερα ότι μεταξύ Παρασκευής 10 Ιουλίου και Πέμπτης 16 Ιουλίου, έχουν πραγματοποιηθεί 4.997 δοκιμές για COVID-19 σε οδηγούς, ομάδες και προσωπικό. Από αυτούς, δύο άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. Τα άτομα δεν ήταν παρόντα στην Αυστρία, με τους ίδιους να απομακρύνονται και να απομονώνονται.

Η ανίχνευση των στενών επαφών τους ολοκληρώθηκε και οι άνθρωποι αυτοί απομονώθηκαν. Η FIA και η Formula 1 παρέχουν αυτές τις συγκεντρωτικές πληροφορίες για τους σκοπούς της ακεραιότητας του ανταγωνισμού και της διαφάνειας. Η FIA ή η Formula 1 δεν θα παρέχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες για ομάδες ή άτομα και τα αποτελέσματα θα δημοσιεύονται κάθε 7 ημέρες.