Την περασμένη Δευτέρα επισημοποιήθηκε η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Formula 1 και παράλληλα έγινε γνωστό το πρόγραμμα των οκτώ πρώτων αγώνων της σεζόν.

Εκτός αυτού, η διοργανώτρια αρχή θέλει να αποφύγει την επανάληψη των γεγονότων της Αυστραλίας τον περασμένο Μάρτιο, όπου ο αγώνας ακυρώθηκε όταν η McLaren αποχώρησε από αυτόν, αφού προηγουμένως ένα μέλος του προσωπικού της βρέθηκε θετικό στον ιό SARS-CoV-2.

Για τον λόγο αυτό, ο CEO της Liberty Media, Chase Carey, δήλωσε σχετικά:

Μια ομάδα που δεν μπορεί να αγωνιστεί, δεν θα ακυρώσει τον αγώνα. Δεν νομίζω ότι θα χρειάζεται να καθίσω και να σας αναφέρω τις συνέπειες. Αλλά θα έχουμε μια έτοιμη διαδικασία, όπου η εύρεση ενός περιστατικού δεν θα οδηγήσει σε ακύρωση του αγώνα. Ακόμα και εάν ένας οδηγός βρεθεί θετικός, (οι ομάδες θα έχουν) διαθέσιμους τους τρίτους οδηγούς.

Συνεχίζοντας, ο Carey είπε ότι τα μέλη των ομάδων θα κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό πριν αναχωρήσουν για τον αγώνα, και στη συνέχεια κάθε δύο ημέρες. Οι ομάδες θα ζουν σε ένα σύστημα “φούσκας”, πιθανότατα με “υπό-φούσκες” για να κρατήσουν τους μηχανικούς μακριά αν αυτοί κάνουν διαφορετικές εργασίες, και πρόσθεσε:

Σαφώς αναγνωρίζουμε ότι στο άθλημά μας, μερικές φορές δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα απόσταση μεταξύ κάθε ατόμου σε μια ομάδα. Όταν ένα μονοθέσιο μπαίνει στα pits και πρέπει να αλλάξει τέσσερα ελαστικά, δεν θα υπάρχουν δύο μέτρα απόσταση μεταξύ κάθε ατόμου. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έχουμε τις διαδικασίες για τη διαχείριση όλων αυτών των κινδύνων το συντομότερο δυνατό.