Το Toyota Sprinter Trueno (AE86) είναι ένα θρυλικό μοντέλο για την drift κοινότητα και το να βρεις ένα σε εργοστασιακή μορφή είναι πιο σπάνιο και από το μπλε διαμάντι.

Στις Η.Π.Α ένα AE86 σε σχετικά καλή κατάσταση πωλείται για 15.000 με 20.000 δολάρια, αλλά στην Ιαπωνία παραδείγματα με λίγα χλμ. αποσπούν αρκετά υψηλές τιμές εδώ και χρόνια.

Το Hot Version συγκέντρωσε μια εντυπωσιακή συλλογή από AE86 για ένα ειδικό επεισόδιο και μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται ένα AE86 του 1986 με μόλις 67.000 χλμ., το οποίο ο σημερινός ιδιοκτήτης του (και δεύτερος συνολικά) πλήρωσε σχεδόν €33.000 για να το αποκτήσει, καθώς είναι εντελώς εργοστασιακή μορφή. Παρόλα αυτά, ο Drift Kings της Ιαπωνίας, ήτοι Keiichi Tsuchiya, ο Manabu Orido, ο Nobuteru Taniguchi και λοιποί δεν δίστασαν να driftάρουν με το αυτοκίνητο, έχοντας φυσικά την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη.

1

Ακόμα, στο παραπάνω video θα δεις μια μάχη οκτώ αυτοκινήτων στην πίστα της Tsukuba, τα οποία διαθέτουν αρκετές τροποποιήσεις και αποτελούν τον “παράδεισο των Hachiroku”.