Εισαγγελείς της Φρανκφούρτης έκαναν έφοδο σε γραφεία της Fiat Chrysler Automobiles σε Γερμανία και Ιταλία, με την έρευνα να έχει σκοπό να εξετάσει 9 άτομα που ενδέχεται να είναι υπεύθυνα για την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού σε diesel Multijet κινητήρες των Fiat, Alfa Romeo και Jeep, τα οποία χειραγωγούσαν τις εκπομπές ρύπων. Διερευνήθηκε επίσης η μάρκα Iveco της CNH Industrial NV.

Η FCA επιβεβαιώνει ότι ορισμένα από τα γραφεία του ομίλου στην Ευρώπη έχουν επισκεφθεί ερευνητές στο πλαίσιο αιτήματος για βοήθεια από δικαστές στη Γερμανία. Η εταιρεία αμέσως ήταν διαθέσιμη, παρέχοντας την πλήρη συνεργασία της.

ανέφερε η Fiat Chrysler σε δήλωση της.

Η κατασκευάστρια φορτηγών CNH Industrial ανέφερε σε ξεχωριστή δήλωση ότι ένας αριθμός από τα γραφεία του ομίλου στην Ευρώπη δέχθηκε ερευνητές και ότι συνεργάστηκε επίσης πλήρως μαζί τους.

Οι εισαγγελείς αναφέρουν πως η έρευνα εστιάζεται στους Multijet κινητήρες 1,3, 1,6 και 2,0 λίτρων προδιαγραφών Euro 5 και Euro 6, αλλά και στους 110 Multijet F1AE3481G, 115 Multijet 250A1000, 150 Multijet F1AE3481D και 180 Multijet F1CE3481E που βρίσκονται στα επαγγελματικά οχήματα της CNH Industrial.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Φρανκφούρτης, περισσότερα από 200.000 αυτοκίνητα με τους παραπάνω κινητήρες, βρίσκονται στη Γερμανία.