Η Lamborghini παρουσίασε σήμερα την Essenza SCV12, το νέο της track-only hypercar που θα κατασκευαστεί σε μόλις 40 μονάδες. Φορά τον δυνατότερο V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα που κατασκεύασε ποτέ η ιταλική εταιρία, απόδοσης 830 ίππων και είναι το πρώτο GT αυτοκίνητο της Lamborghini που αναπτύχθηκε σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας της FIA.

Φορά εξάτμιση της Capristo και η κίνηση στέλνεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού 6-τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων της X-Trac, το οποίο είναι τοποθετημένο ως δομικό στοιχείο του πλαισίου, με την Essenza SCV12 να έχει αναλογία 1,66 ίππων ανά κιλό.

Φέρει ένα νέο carbon monocoque σασί που δεν χρειάζεται εσωτερικό roll-cage, με το αεροδυναμικό bodykit να παράγει 1.200 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης στα 250 χλμ/ώρα, νούμερο μεγαλύτερο από αυτό που παράγει ένα GT3 αγωνιστικό.

Υπάρχει μεγάλη ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή, εισαγωγή αέρα στην οροφή, μπροστινό splitter, πλαϊνά skirts και τεράστιος διαχύτης. Οι ζάντες μαγνησίου είναι διαστάσεων 19″ μπροστά και 20″ πίσω, με τα φρένα να είναι δημιουργία της Brembo.

Προσφέρεται σε τέσσερα εξωτερικά χρώματα (Verde Silvans, Grigio Linx, Nero Aldebaran Gloss και Arancio California) και στο εσωτερικό συναντάμε τιμόνι εμπνευσμένο από τα τιμόνια των μονοθεσίων της Formula 1, bucket καθίσματα με όλες τις επιφάνειες να είναι carbon και ορισμένες να έχουν επενδυθεί με Alcantara.

Ο ιδιοκτήτης κάθε μιας Essenza SCV12 θα παίρνει δωρεάν και έναν χώρο πάρκινγκ σε ένα νέο υπόστεγο που κατασκεύασε η Lamborghini στην Sant’Agata Bolognese, το οποίο διαθέτει κάμερες έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να βλέπουν το αυτοκίνητό τους 24ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, μέσω μιας ειδικής εφαρμογής στο smartphone τους.

Οι ιδιοκτήτης της Essenza SCV12 θα γίνουν μέρος ενός αποκλειστικού club (Essenza SCV12 club) που θα έχε πρόσβαση σε ειδικά προγράμματα για να οδηγήσουν το hypercar τους στις πιο διάσημες πίστες του κόσμου.