Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως ο Sebastian Vettel θα αποχωρήσει από την Ferrari στο τέλος της σεζόν, οι σχέσεις του Γερμανού με την Scuderia δεν είναι και οι καλύτερες και όσο περνάει ο καιρός αυτές γίνονται όλο και χειρότερες.

Με τον Vettel να φημολογείται έντονα πως από του χρόνου θα οδηγεί για λογαριασμό της Racing Point (Aston Martin), ο Γερμανός, κατά την διάρκεια του σημερινού αγώνα που τερμάτισε στην 12η θέση, έκραξε την Ferrari για την στρατηγική που επέλεξε.

Σε team radio του ακούστηκε να λέει:

Είναι η διαφορά που δεν θέλουμε. Το συζητήσαμε το πρωί. Θα κρατηθώ αλλά τα κάνατε μαντάρα.

Μετά το αγώνα ο Γερμανός είπε σε δηλώσεις του πως η στρατηγική της Ferrari δεν είχε νόημα. Επειδή γνώριζαν πως θα συναντήσουν κίνηση επέλεξαν την σκληρή γόμα, με την ομάδα να επιλέγει να του την κρατήσει μόλις για 11 γύρους και να του βάζει την μεσαία, την οποία την κράτησε για 20 γύρους μέχρι το τέλος.

Ο Vettel κατηγορεί την Ferrari πως με την στρατηγική της τον άφησαν “κολλημένο στη κίνηση”. Ερωτώμενος με το αν το μονοθέσιο του είναι διαφορετικό από αυτό του Leclerc, απάντησε λακωνικά:

Δεν γνωρίζω. Υποθέτω πως κάτι μου λείπει. Δεν είμαι σίγουρος τι είναι, αλλά προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Σίγουρα σήμερα θα μπορούσαμε να είμαστε ψηλότερα. Δεν ξέρω τι έγινε με το χάσιμο που είχα στην αρχή του αγώνα, αλλά με την στρατηγική θα μπορούσαμε να τερματίσουμε πιο ψηλά.

Ο Mattia Binotto απάντησε στον 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή πως το χάσιμο που είχε στην αρχή του αγώνα ήταν πιο επιζήμιο για τον αγώνα του από οποιαδήποτε απόφαση που πήρε η Ferrari για την στρατηγική του. Ο Binotto είπε:

Δεν νομίζω ότι ο Sebastian έχει χάσει την πίστη του. Περνάει μια δύσκολη περίοδο στις κατατακτήριες και στους δύο τελευταίους αγώνες όπου δεν έχει βρει εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο. Σήμερα έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου στην αρχή, κάτι που επηρέασε στη συνέχεια τον αγώνα του.

Ειλικρινά πιστεύω πως μπορούμε να πούμε λίγα για την στρατηγική. Ίσως τον καλέσαμε λίγο νωρίτερα, κάτι που είχε αποτέλεσμα να χάσει την θέση του από τον Kimi Raikkonen, αλλά ξέραμε πως θα μπορούσε να τον προσπεράσει χωρίς να χάσει χρόνο.

Δεν πιστεύω πως τιμωρήσαμε τον Sebastian. Επανέκτησε αμέσως την θέση του από τον Kimi και δεν θα μπορούσε να προσπεράσει τον Daniil Kvyat επειδή κινούνταν ταχύτερα εκείνη τη στιγμή.

Ο αγώνας του Seb κρίθηκε στην αρχή και νομίζω πως αυτή ήταν η αιτία του αποτελέσματος και όχι η στρατηγική που επιλέξαμε.