Η Skoda έδωσε σκίτσα της εμφάνισης του ηλεκτρικού Enyaq iV

Σχετικά άρθρα

Δυο εβδομάδες μετά τα σκίτσα του εσωτερικού του ηλεκτρικού Enyaq iV, η Skoda έδωσε σήμερα τα αντίστοιχα σκίτσα για την εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου, το οποίο θα παρουσιαστεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Το Enyaq iV σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για την τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία, γι’αυτό και ο σχεδιασμός του θα αντικατοπτρίζει αυτό το βήμα. Το ηλεκτρικό SUV διαθέτει συναισθηματικές γραμμές και ισορροπημένες, δυναμικές αναλογίες, ενώ δίνει επίσης δίνει έμφαση στην πρακτικότητα.

https://www.youtube.com/watch?v=7zdIznwnmIw

Το Enyaq iV είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής της μάρκας που βασίζεται στη πλατφόρμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων MEB του Volkswagen Group, και αποτελεί το αδερφάκι του Volkswagen ID.4.

Η παραγωγή του έχει προγραμματιστεί για το τέλος του έτους, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στις αρχές του 2021. Αυτή θα γίνεται στο κεντρικό εργοστάσιο της Skoda στη Mlada Boleslav της Τσεχίας και θα μοιράζεται τη γραμμή παραγωγής με μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα MQB. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο όχημα του γερμανικού ομίλου στην Ευρώπη, που βασίζεται στην MEB και παράγεται εκτός Γερμανίας.

Το μήκος του αυτοκινήτου αγγίζει τα 4.648 χλστ., το πλάτος τα 1.877 χλστ. και το ύψος τα 1.618 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2.765 χλστ., με τον όγκο του χώρου αποσκευών να φτάνει τα 585 λίτρα.

Η εταιρία αναφέρει ότι το κατώφλι φόρτωσης είναι αρκετά χαμηλό για ένα SUV και επιτρέπει την εύκολη φόρτωση, ακόμη και βαριών και ογκωδών αντικειμένων, ενώ το εσωτερικό προσφέρει αρκετούς χώροι και πρακτικότητα. Χάρη στο σχεδιασμό του αυτοκινήτου και στα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης (με ζάντες 18 έως 21 ιντσών), η αεροδυναμική του είναι πολύ καλή για ένα SUV, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας Cd να είναι από 0,27.

Διάβασε ακόμα

Η Skoda παρουσιάζει όλα τα χαρακτηριστικά του αμιγώς ηλεκτρικού Enyaq iV

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...