Βρέθηκαν σε αποθήκη δυο καινούρια DeLorean DMC-12 του 1981, και πωλούνται

Σχετικά άρθρα

H DeLorean κατασκεύασε περίπου 9.000 DMC-12 στα δύο χρόνια που ήταν στην παραγωγή και σήμερα διασώζονται περίπου τα 6.500 εξ αυτών. Το νούμερο αυτό μπορεί να μην κάνει το αυτοκίνητο εξαιρετικά σπάνιο, αλλά η άμεση σύνδεση του με την ταινία “Back to the Future” σίγουρα κάνει το αμερικάνικο μοντέλο ένα από τα πιο cult αυτοκίνητα που έχουν πατήσει τον δρόμο.

Ο σχεδιασμός ξεκίνησε με τον νου στην Lotus Esprit και την Mercedes 300SL Gullwing. Από την πρώτη ήρθε η κεντρομήχανη διάταξη και το στήσιμο (επίβλεψης Colin Chapman), από τη δεύτερη η επιρροή για τις πόρτες. Εμφανισιακά έσκιζε, έχοντας για μοναδικό χρώμα το ασημί του άβαφου, ανοξείδωτου και βουρτσισμένου ατσαλιού του αμαξώματος. Κάπου εδώ τελειώνουν τα ευχάριστα.

Το μοτέρ ήταν ένα V6 2,8 λίτρων με ρίζες στο Renault 30. Τα 130 άλογα ήταν αρκετά για 0-100 χλμ/ώρα σε 9” και τελική –με το ζόρι- 190 χλμ/ώρα, αλλά για 12.000 δολάρια (66.000 σημερινά) οι υποψήφιοι αγοραστές ξεσπούσαν σε γέλια. Ο John DeLorean προσπάθησε να σώσει την εταιρία του, μέσω συμφωνίας με την British Leyland (κάτι σαν τη Morgan Stanley της εποχής). Δεν τα κατάφερε, ήρθαν κι οι κατηγορίες για εμπόριο ναρκωτικών (αθωώθηκε) και απόγινε.

Σε μια αποθήκη, όμως, στην Καλιφόρνια βρέθηκαν δύο ολοκαίνουρια DMC-12 και έχουν βγει προς πώληση. Το πρώτο έχει μόλις 22,5 χλμ. στο οδόμετρο, αλλά είναι ελαφρώς αποσυναρμολογημένο, ενώ το δεύτερο έχει διανύσει 2.612 χλμ. και είναι σε εντελώς εργοστασιακή μορφή, όπως βγήκε από την γραμμή παραγωγής. Και τα δύο είναι του 1981, διαθέτουν διαδοχικούς αριθμούς πλαισίου, και φέρουν χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο πωλητής αναφέρει ότι τα πουλάει μόνο ως πακέτα, και όχι ξεχωριστά, με την τιμή τους να ορίζεται στα 50.000 δολάρια.

Δες ακόμα

Σπάνιο video ντοκουμέντο του Delorean DMC-12 σε ένα από τα πρώτα του crash test

ΠηγήFacebook

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...