Ελλάδα: Έχει τον τέταρτο πιο γερασμένο στόλο αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) η Ελλάδα έχει τον τέταρτο πιο γερασμένο στόλο αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα o μέσος όρος της ηλικίας των αυτοκινήτων στην Ελλάδα είναι τα 15,7 χρόνια, των βαν 18,9 χρόνια, των φορτηγών 20,9 χρόνια και των λεωφορείων 20,4 χρόνια.

Η Λιθουανία έχει τον πιο γερασμένο στόλο αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση με 16,9 χρόνια, με την Εσθονία να ακολουθεί με 16,7 χρόνια και την Ρουμανία να βρίσκεται στη τρίτη θέση με 16,3 χρόνια.

Αναλυτικά

Πίσω από την Ελλάδα συναντάμε την Τσεχία (14,8 χρόνια), την Ουγγαρία (14,2 χρόνια) και τις Σλοβακία, Λετονία και Πολωνία (13,9 χρόνια).

Τον νεότερο στόλο τον έχει το Λουξεμβούργο με 6,4 χρόνια, με το Ηνωμένο Βασίλειο να ακολουθεί με 8 χρόνια.

Ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τα 10,8 χρόνια για τα αυτοκίνητα, τα 10,9 χρόνια για τα βαν, τα 12,4 χρόνια για τα φορτηγά και τα 11,4 χρόνια για τα λεωφορεία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...