1Επίσημο

Επίσημο: Maserati MC20

Κάποιος που είχε στην κατοχή του τις φωτογραφίες της MC20 δεν ήθελε να περιμένει μέχρι την Τετάρτη, ώστε να παρουσιάσει η Maserati το νέο της μοντέλο και φρόντισε να κάνει μια μεγαλοπρεπέστατη διαρροή του μοντέλου.

Όπως βλέπεις, οι φωτογραφίες μας αποκαλύπτουν πλήρως το νέο ιταλικό super sport μοντέλο και διακρίνουμε την παραδοσιακή μάσκα της Maserati στο εμπρός μέρος, πλαισιωμένη από τα κάθετα LED φωτιστικά σώματα και δύο μεγάλους αεραγωγούς στις πλευρές του προφυλακτήρα. Στο πίσω μέρος υπάρχουν οριζόντια φώτα και δύο κεντρικές απολήξεις για την εξάτμιση.

Μηχανικά, τo κεντρομήχανο μοντέλο θα κινείται από έναν νέο 3,0-λιτρο twin-turbo V6 κινητήρας, ο οποίος ονομάζεται Nettuno, με τον σχεδιασμό και την εξέλιξη του να έχει γίνει εξ’ολοκλήρου από την Maserati και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της FCA, στην πόλη Termoli της Ιταλίας. Η απόδοση του στην MC20 θα φτάνει τα 630 άλογα στις 7.500 σ.α.λ. και τα 730 Nm ροπής, διαθέσιμα από τις 3.000 σ.α.λ., ενώ το όριο περιστροφής του αγγίζει τις 8.000 σ.α.λ.

Το νέο sport αυτοκίνητο της Maserati είναι η φυσική εξέλιξη της MC12, με την Maserati να έχει ανακοινώσει πως θα επιστρέψει επίσημα στους αγώνες, με την αγωνιστική έκδοση της νέας MC20. Τα αρχικά MC προέρχονται από τις λέξεις Maserati Corse, ενώ το 20 αναφέρεται στο 2020, το έτος που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σελίδας στην ιστορία της Maserati.