Μια ακόμη αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως θέλει να προσφέρει στο μέλλον ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο. Πρόκειται για την GM η οποία διερευνά την αγορά των εναέριων ταξί, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης για την κατασκευή οχημάτων που είναι γνωστά ως ιπτάμενα αυτοκίνητα. Η GM αναζητά τρόπους για να αναπτυχθεί στη νέα αγορά στον τομέα των μεταφορών, που αναμένεται να έχει μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον τα επόμενα χρόνια.

Η CEO της εταιρίας, Mary Barra δήλωσε:

Πιστεύουμε ακράδαντα στο ηλεκτρικό μας μέλλον και όχι μόνο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, Η δύναμη και η ευελιξία των Ultium μπαταριών μας ανοίγει πόρτες για πολλές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της εναέριας κινητικότητας.

Τα ηλεκτρικά ταξί αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) που χρησιμοποιούν ηλεκτρικούς κινητήρες αντί για κινητήρες τζετ. Σχεδιασμένα για να αποφεύγουν την ανάγκη μεγάλων διαδρόμων, για να ανυψωθούν έχουν περιστρεφόμενα φτερά και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ρότορες στη θέση των ελίκων.

Οι εταιρικοί και ιδιωτικοί επενδυτές έχουν επενδύσει τουλάχιστον 2,3 δισ. δολάρια σε περισσότερες από 100 μελέτες εναέριων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των drone και των ηλεκτρικών αεροπορικών ταξί, αλλά η τεχνολογία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικά εμπόδια στην εμπορευματοποίηση και την κερδοφορία.

Η GM σταθμίζει όλες τις επιλογές – είτε πρόκειται να κατασκευάσει, να προμηθεύσει είτε να συνεργαστεί – καθώς αποφασίζει αν θα ενταχθεί σε κοινές προσπάθειες με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Hyundai, η Toyota, η Daimler, η Porsche και η Geely.

Η Hyundai συνεργάστηκε με την Uber τον Ιανουάριο για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αεροπορικών ταξί και δεσμεύθηκε να επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια στην αστική αεροπορική κινητικότητα έως το 2025.

Η Toyota ηγήθηκε ενός επενδυτικού προγράμματος 590 εκατομμυρίων δολαρίων για τα αεροπορικα ταξί Joby τον Ιανουάριο, ενώ η Daimler και η Geely έχουν επενδύσει στο Volocopter με έδρα τη Στουτγκάρδη. Η Porsche συνεργάζεται με την Boeing για την ανάπτυξη ενός πρωτότυπου ηλεκτρικού ιπτάμενου οχήματος.