Στο πλαίσιο της προώθησης της νέας σειράς ντοκιμαντέρ του Amazon Prime με τίτλο “Fernando”, ο Fernando Alonso ρωτήθηκε αν συμφωνεί με την εκτίμηση ότι είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους οδηγούς της F1, με τον Ισπανό να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον εαυτό του, λέγοντας:

Συμφωνώ με τα όσα λένε για εμένα. Θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν από τους πιο ολοκληρωμένους οδηγούς. Ίσως υπάρχει πιο γρήγορος οδηγός σε βρόχινες συνθήκες ή το Σάββατο ή στη γραμμή εκκίνησης, κάποιος που είναι καλύτερος από εμένα. Αλλά νομίζω ότι είμαι κοντά στην κορυφή σε πολλές καταστάσεις και κατηγορίες, και είναι καλό να το έχεις αυτό στο πρωτάθλημα. Είναι σαν να έχεις έναν κορυφαίο αθλητή που να αποδίδει καλά σε κάθε κατηγορία, στο τέλος αυτός είναι που κερδίζει. Θα μου έβαζα μάλλον 9 σε όλα.

Στην καριέρα μου, είτε με τους V10, είτε με τους V8 ήμουν στις κορυφαίες θέσεις. Είτε με τα ελαστικά της Michelin, είτε με της Pirelli. Οι βρόχινες συνθήκες ήταν πάντα ευνοϊκές για εμένα. Τώρα που έχω οδηγήσει σε άλλες κατηγορίες, το να πάω στο Dakar και να είμαι στους πρώτους πέντε, ήταν έκπληξη. Να μπω σε ένα μονοθέσιο και να οδηγώ τον αγώνα στο Indy 500 ήταν έκπληξη για εμένα.

Ανακαλύπτεις ως οδηγός πως μπορείς να προσαρμοστείς σε οποιοδήποτε αγωνιστικό. Σε οποιαδήποτε κατηγορία και σενάριο. Εκεί ξεκινάς να το χρησιμοποιείς προς όφελος σου. Γνωρίζεις όμως και τα όρια σου. Μαθαίνεις πώς να τα κρύβεις από τους αντιπάλους σου. Προσπαθείς όμως να εστιάζεις στα προσόντα σου. Προσπαθώ να τα προβάλλω καλύτερα από άλλους.

Να θυμίσω ότι ο Fernando έχει κατακτήσει δύο παγκόσμια πρωταθλήματα της F1 με την Renault το 2005 και το 2006, και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Toyota στο WEC. Επιπλέον, έχει κερδίσει δύο φορές τον 24ωρο αγώνα του Le Mans, ενώ ο μεγάλος του στόχος (καημός) είναι το Triple Crown, κατακτώντας και τη νίκη στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Εσύ πως πιστεύεις ότι θα αποδώσει ο Ισπανός στην επιστροφή του στην F1 το 2021 με την Alpine, όπως θα ονομάζεται από του χρόνου η Renault;