Σήμερα το πρωί ο Fernando Alonso έκανε τις πρώτες του δοκιμές με την ομάδα της Renault στην πίστα της Βαρκελώνης, σηματοδοτώντας και επίσημα την επιστροφή του στη γαλλική ομάδα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 του 2005 και 2006 βρέθηκε στο cockpit της RS20, το μονοθέσιο με το οποίο συμμετέχει η Renault στο φετινό πρωτάθλημα, με την γαλλική ομάδα να χαρακτηρίζει την ημέρας ως ημέρα γυρισμάτων (filming day), κάτι που σημαίνει ο Ισπανός οδήγησε για 100 χλμ. και με ειδικά ελαστικά της Pirelli.

Ο Alonso έχει στη διάθεσή του και το μονοθέσιο του 2018, προκειμένου να μπορέσει να συνηθίσει και πάλι την όλη διαδικασία, και με το οποίο δεν περιορίζεται από άποψη χιλιομέτρων.

Από το περιθώριο του Eifel GP, ο Cyril Abiteboul δήλωσε πως ο Alonso συνεργάζεται στενά με την ομάδα και παρακολουθεί την πρόοδο της, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Ο Alonso αυτή τη στιγμή ανακτά την ταχύτητά του, περνώντας πολλές ώρες στο εργοστάσιο της Renault στο Enstone, συνεργαζόμενος με τους μηχανικούς εκεί. Λάβαμε μηνύματά του πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα. Θα σας εξέπληττε το επίπεδο ενδιαφέροντός του. Όσο προχωρά η σεζόν και με την πρόοδο της ομάδας και του μονοθεσίου, τόσο πιο πολύ ενδιαφέρεται για το 2021. Πιστεύω πως ο Fernando είναι σαν ένας μεγάλος καρχαρίας. Μόλις αρχίσει να μυρίζει αίμα θέλει να επιτεθεί. Αυτό βλέπω εγώ, βλέπω έναν καρχαρία πολύ πεινασμένο.