Τον Αύγουστο του 2019 η Renault ανακοίνωσε ότι υπέγραψε τριετές κλειστό συμβόλαιο με τον Esteban Ocon για μια από τις δύο θέσεις στην ομάδα. Η Renault είχε μεγάλες ελπίδες και υψηλές φιλοδοξίες από τον Γάλλο, αλλά οι επιδόσεις του φέτος είναι αρκετά χειρότερες από αυτές του Daniel Ricciardo, και αυτό από μόνο του θα μπορούσε να είναι ο λόγος να χάσει η γαλλική ομάδα την πολυπόθητη τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Σύμφωνα με σημερινή αναφορά της ελβετικής εφημερίδα Blick, η Renault φέρεται να αναζητά νέο οδηγό για να δημιουργήσει ένα πιο δυνατό και αποτελεσματικό δίδυμο με τον Fernando Alonso, και φέρεται να βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με τον Pierre Gasly.

Ο τελευταίος φέτος κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις, με πολύ καλές επιδόσεις και φυσικά τη νίκη στο Ιταλικό Grand Prix πριν από ένα μήνα, κάτι που θα ήταν πράγματι μια καλή εναλλακτική λύση για τη Renault. Επιπλέον, αυτό θα επέτρεπε στον Gasly να φύγει από την οικογένεια της Red Bull, καθώς μια επιστροφή στην “μεγάλη” ομάδα ίσως ήταν καταστροφική για την καριέρα του.