Περισσότερα από 2.300 εγκαταλελειμμένα οχήματα απομακρύνθηκαν από την Αθήνα

Σχετικά άρθρα

Στην απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών έχει επιδοθεί ο Δήμος Αθηναίων, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους και δεν είναι λίγες οι φορές που τα συγκεκριμένα οχήματα μετατρέπονται σε εστίες μόλυνσης, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου καθημερινά επιχειρούν, σε όλες τις δημοτικές κοινότητες ώστε τα εγκαταλελειμμένα οχήματα να περιοριστούν στο ελάχιστο στην πόλη, με κύριο μέλημα τους την εξεύρεση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων στάθμευσης, κυρίως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με στοιχεία, από τον Σεπτέμβριο του 2019 έχουν απομακρυνθεί από τις γειτονιές της Αθήνας 1.194 δίκυκλα και 1.126 αυτοκίνητα, συνολικά δηλαδή 2.320 οχήματα, δίνοντας σημαντική “ανάσα” στις γειτονιές και το κέντρο της Αθήνας, τόσο για περπάτημα στα πεζοδρόμια όσο και με θέσεις στάθμευσης που δημιουργούνται.

Ελεγκτές και καταγραφείς του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιούν ελέγχους και αυτοψίες καθημερινά και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, καταγράφοντας τα εγκαταλελειμμένα σε δρόμους και πεζοδρόμια οχήματα. Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον αριθμό 1595 ή και μέσω διαδικτύου με την πλατφόρμα novoville, προκειμένου να ενημερώνουν τον Δήμο Αθηναίων για εγκαταλελειμμένα δίκυκλα και αυτοκίνητα στην περιοχή τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κλειστή μέχρι την 1η Μαΐου η σήραγγα “Μαλακάσι Α” της Εγνατίας Οδού

Η σήραγγα στην Κατάρα, "Μαλακάσι Α", παρόλο που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στατικότητας, θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, προκειμένου να...

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...