Στα μέσα Αυγούστου η Hyundai ανακοίνωσε την ίδρυση του υπο-brand Ioniq, το οποίο θα προσφέρει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα. Σύμφωνα με την κορεατική εταιρία, η νέα μάρκα θα “προσφέρει πελατοκεντρικές εμπειρίες EV με επίκεντρο τις συνδεδεμένες lifestyle λύσεις, σύμφωνα με το όραμα της εταιρείας Progress for Humanity”.

Με αφορμή την Ioniq, η Hyundai Ευρώπης είναι έτοιμη να ενισχύσει περαιτέρω τα “πράσινα” διαπιστευτήριά της στην ήπειρο μας, με το λανσάρισμα τριών νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Το πρώτο μοντέλο με το εμπορικό σήμα Ioniq θα είναι το CUV μεσαίου μεγέθους Ioniq 5 που θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2021. Το Ioniq 5 βασίζεται στο concept 45, τo οποίo παρουσίασε η Hyundai στην έκθεση της Φρανκφούρτης του 2019.

Το 2022 η Hyundai θα παρουσιάσει το sedan Ioniq 6, το οποίο βασίζεται στο πρωτότυπο Prophecy, που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και θα ακολουθήσει το Ioniq 7, ένα μεγάλο SUV στις αρχές του 2024. Και τα τρία μοντέλα θα βασίζονται στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα Global Modular (e-GMP) της Hyundai.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hyundai Ευρώπης, Michael Cole, δήλωσε σχετικά:

Σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, έχουμε τη δυνατότητα να γίνουμε ο μεγαλύτερος πάροχος ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, ειδικά με τη νέα σειρά ειδικών ηλεκτρικών μοντέλων από την Ioniq.

Ο Cole βασίστηκε σε αυτήν την πρόβλεψη στην εκτίμησή του ότι η Hyundai θα πουλήσει περίπου 60.000 οχήματα μηδενικών εκπομπών φέτος, αριθμός που -σύμφωνα με τον Cole- κατατάσσει τη Hyundai ήδη ως έναν από τους μεγαλύτερους “παίκτες” στον τομέα των ηλεκτροκίνητων στην Ευρώπη.

Η Hyundai αποφάσισε να κάνει την Ioniq αυτόνομη μάρκα ως μια απάντηση στην ταχέως αναπτυσσόμενη ζήτηση της αγοράς και να επιταχύνει την ώθηση της να ηγηθεί της παγκόσμιας αγοράς των ηλεκτρικών.