Στη Σιγκαπούρη η παραγωγή του Hyundai Ioniq 5 robotaxi, για μεταφορά επιβατών χωρίς οδηγό

Σχετικά άρθρα

Το φθινόπωρο του 2021 η Hyundai παρουσίασε το Ioniq 5 ως robotaxi, για μεταφορά επιβατών χωρίς οδηγό, και τώρα γίνεται γνωστό ότι το project προχωράει με γοργούς ρυθμούς, καθώς έχει ήδη καθοριστεί που θα γίνεται η παραγωγή των robotaxi.

Αυτή θα ξεκινήσει εντός του 2024 και θα γίνεται στη Σιγκαπούρη, από το Hyundai Motor Group Innovation Center Singapore (HMGICS). Το πρώτο Ioniq 5 robotaxi θα αναπτυχθεί ως μέρος των εμπορικών υπηρεσιών της Motional στις ΗΠΑ.

Η Motional είναι μια τεχνολογική εταιρεία που ειδικεύεται στην αυτόνομη οδήγηση και έχει σκοπό να κάνει τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό πιο ασφαλή, αξιόπιστα και προσβάσιμα. Η Motional είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης των Hyundai και Aptiv (γνωστή παλαιότερα ως Delphi Automotive).

Το robotaxi της Motional έχει αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4 και μπορεί να κινείται ασφαλώς χωρίς την ύπαρξη οδηγού. Το Ioniq 5 robotaxi είναι το πρώτο εμπορικό όχημα της Motional και σηματοδοτεί ένα κομβικό ορόσημο στον χάρτη της εταιρείας, καθώς θα ξεκινήσει τη μεταφορά επιβατών στα robotaxi της το 2023, μέσω μιας σημαντικής συνεργασίας με τη Lyft.

Το Ioniq 5 robotaxi διαθέτει περισσότερους από 30 αισθητήρες -ένα συνδυασμό καμερών, ραντάρ και LiDAR- που παρέχουν μια ισχυρή αντίληψη 360 μοιρών, εικόνες υψηλής ανάλυσης και ανίχνευση αντικειμένων σε πολύ μεγάλο εύρος, για ασφαλή αυτόνομη λειτουργία σε διαφορετικά περιβάλλοντα οδήγησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...