Δες κάθε λεπτομέρεια του Nissan Z Proto

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο μήνα η Nissan παρουσίασε το πρώτο Z Proto, το πρωτότυπο που μας δείχνει το πως θα μοιάζει το επόμενο Z μοντέλο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται 400Z. Στο video αυτό θα δεις κάθε λεπτομέρεια του μοντέλου, με τους ανθρώπους που ανέβασαν το video να βρίσκουν πως το πρωτότυπο έχει πολλά κοινά εξαρτήματα με τωρινό 370Z, όπως τα στοιχεία της ανάρτησης.

Η Nissan περιγράφει το Z Proto ως το πρώτο μοντέρνο σπορ αυτοκίνητο που αποτίει φόρο τιμής στα 50 χρόνια της Z κληρονομιάς, με το πρωτότυπο να είναι βαμμένο σε ένα ιδιαίτερο κίτρινο χρώμα που θυμίζει αρκετά εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο Z μοντέλο.

Το πρωτότυπο βασίζεται στην πλατφόρμα του 370Z, η οποία έχει τροποποιηθεί και διαθέτει αρκετά ρετρό σχεδιαστικά στοιχεία, με τους LED προβολείς να θυμίζουν αυτούς του JDM 240ZG της δεκαετίας του 1970. Η ορθογώνια μάσκα θυμίζει αυτήν του 370Z, με τους σχεδιαστές να δημιουργούν μια οροφή που θυμίζει αυτή των κλασσικών Z μοντέλων.

https://youtu.be/P6ZTrUBb_8M

Το πίσω μέρος αντλεί έμπνευση από το 300ZX, έχει LED φωτιστικά σώματα και μια μαύρη φάσα. Οι ζάντες είναι 19″, με το αυτοκίνητο να έχει διπλές απολήξεις εξατμίσεων και αρκετά carbon μέρη, όπως το μπροστινό splitter και οι πλαϊνές ποδιές.

Το μήκος του ανέρχεται σε 4,382 μέτρα, το πλάτος τα 1,849 μέτρα, το ύψος τα 1,311 μέτρα, όντας μεγαλύτερο κατά 12,7 εκατοστά, πλατύτερο κατά 0,5 εκατοστά και πιο κοντό κατά 0,5 εκατοστά σχέση με το 370Z.

Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3″, τριάκτινο τιμόνι, bucket καθίσματα και δερμάτινες επενδύσεις. Μηχανικά φορά έναν V6 twin-turbo κινητήρα που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, με την έκδοση παραγωγής να προσφέρεται και με ένα 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Παρότι η Nissan δεν ανακοίνωσε ποιος κινητήρας είναι αυτός, πρόκειται για τον 3,0-λίτρο twin-turbo απόδοσης 400 ίππων με 475 Nm ροπής, προερχόμενος από τα Infiniti Q50/Q60 400 Red Sport. Αργότερα θα προσφέρεται και σε Nismo έκδοση, με την Nissan, να εξετάζει και έναν υβριδικό κινητήρα, αρκεί βέβαια να υπάρχει η απαιτούμενη ζήτηση γι’αυτόν.

Υπό σκέψη βρίσκεται και η roadster έκδοση του με την Nissan να μην αποκαλύπτει το πότε ακριβώς θα παρουσιάσει το μοντέλο παραγωγής, αλλά αυτό αναμένεται να συμβεί μέσα στους επόμενους 20 μήνες.

Επίσης η Nissan επιβεβαίωσε πως το μοντέλο δεν θα πωλείται στην Ευρώπη, λόγω της μείωσης των πωλήσεων των συγκεκριμένων μοντέλων στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά και των αυστηρότερων κανονισμών ρύπων. Βασικές αγορές του νέου Z μοντέλου θα είναι αυτές των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Συγκεκριμένα η δήλωση της Nissan αναφέρει:

Η συρρίκνωση της ευρωπαϊκής αγοράς σπορ αυτοκινήτων και οι ειδικοί κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων, οδήγησαν στην Nissan να μην μπορέσει να δημιουργήσει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο για την εισαγωγή της έκδοσης παραγωγής του νέου Z μοντέλου στην Ευρώπη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Renault πούλησε 99.132.100 μετοχές της στη Nissan, αξίας €358 εκατ.

Μετά την πρώτη πώληση μετοχών της Nissan στις 13 Δεκεμβρίου 2023, ο όμιλος της Renault ολοκλήρωσε σήμερα μια δεύτερη συναλλαγή, και πούλησε στη Nissan...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Nissan: 30 νέα αυτοκίνητα σε βάθος τριετίας

H Nissan παρουσίασε το νέο της επιχειρηματικό σχέδιο, που το ονόμασε Arc, με αυτό να περιλαμβάνει 30 νέα μοντέλα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια....
Autoblog.gr