Η Tesla ανακοίνωσε πως ανακαλεί 29.193 Model S και Model X στη Κίνα, παραγωγής από 17 Σεπτεμβρίου 2013 και 15 Ιανουαρίου 2018. Σύμφωνα με την εταιρία, τα προς ανάκληση αυτοκίνητα είναι αντιμέτωπα με δύο διαφορετικά ελαττώματα στην ανάρτηση, με τα 19.249 από ανακληθέντα Model S να αντιμετωπίζουν και τα δύο προβλήματα.

Τα προβλήματα αφορούν τους συνδέσμους της μπροστά και πίσω ανάρτησης που μπορεί να παρουσιάσουν ρωγμές και να σπάσουν. Όλα τα αυτοκίνητα έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Tesla στη Καλιφόρνια και η εταιρία θα επισκευάσει δωρεάν τα αυτοκίνητα που ανακαλούνται.

Η Tesla αναφέρει πως οι Κινέζοι οδηγούν πιο επιθετικά σε σχέση με τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους και χτυπούν πιο συχνά λακκούβες και πεζοδρόμια. Η Tesla συμπληρώνει πως μόλις το 0,1% των αυτοκινήτων της στη Κίνα παρουσίασε πρόβλημα στην ανάρτηση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στον υπόλοιπο κόσμο είναι 0,05%. Μέχρι σήμερα η εταιρία δεν γνωρίζει κάποιο ατύχημα ή τραυματισμό που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα προβλήματα.