Στα τέλη Αυγούστου, το WRC είχε ανακοινώσει ότι προσθέτει στο φετινό -αναθεωρημένο- καλεντάρι του WRC το Rally Βελγίου, το οποίο τότε ήταν ο τελευταίος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος. Αργότερα έγινε γνωστό ότι το Rally Monza θα ρίξει την αυλαία του φετινού πρωταθλήματος.

Ωστόσο, σήμερα ο διοργανωτής του Rally Βελγίου και ο promoter του WRC ανακοίνωσαν ότι ο αγώνας ακυρώνεται, εξαιτίας της ραγδαία αύξησης των κρουσμάτων και θανάτων στο Βέλγιο, από το δεύτερο κύμα του νέου κορωνοϊου.

Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές στο Βέλγιο έχουν απαγορεύσει τη διεξαγωγή αγώνων αυτοκινήτου, ειδικά σε δημόσιους δρόμους. Ήδη είχαν ακυρωθεί το περασμένο Σαββατοκύριακο το South Belgian Rally και το Hemicuda Rally, αγώνες στους οποίους είχαν δηλώσει συμμετοχή οι Ott Tanak, Craig Breen, Sebastien Ogier και Elfyn Evans!

Σε ότι αφορά τους θανάτους σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας, το Βέλγιο βρίσκεται δεύτερη χώρα παγκοσμίως, καθώς -μέχρι σήμερα- έχουν χάσει τη ζωή τους 11.308 άνθρωποι από τη νόσο Covid-19, ή κάτι που σχετίζεται με αυτή. Αυτό μεταφράζεται σε ένας στους 1.026 Βέλγους, ενώ συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται σε 392.258, σε μια χώρα με πληθυσμό 11.606.289 κατοίκους.

Τέλος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στη Monza, στις 4-6 Δεκεμβρίου.