Η FIA ανακοίνωσε σήμερα ότι η αυλαία της φετινής χρονιάς στο WRC θα πέσει στις 4-6 Δεκεμβρίου, με τη διεξαγωγή του Rally Monza στην Ιταλία. Η προσθήκη του αγώνα στο ημερολόγιο σημαίνει ότι το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα rally θα ολοκληρωθεί μετά από οκτώ αγώνες.

Το ασφάλτινο Rally Monza πρακτικά θα είναι η μετατροπή του Monza Rally Show σε πρωταθληματικό αγώνα, ήτοι η εκδήλωση-γιορτή με την οποία ολοκληρώνεται κάθε σεζόν του WRC. Το φετινό Monza Rally Show έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 4-6 Δεκεμβρίου, έχοντας ως επίκεντρο την ομώνυμη ιστορική πίστα.

Οι ειδικές διαδρομές του αγώνα θα έχουν συνολικό μήκος κοντά στα 220 χλμ., ακολουθώντας το νέο format του WRC, με την πλειοψηφία τους -την πρώτη και τρίτη μέρα- να πραγματοποιούνται στην πίστα Autodromo Nazionale de Monza. Τη δεύτερη ημέρα, τα πληρώματα θα τρέξουν σε ειδικές διαδρομές σε δημόσιους δρόμους στην περιοχή της Λομβααρδίας, στα περίχωρα της Monza.

Το Rally Monza θα είναι ο δεύτερος αγώνας του WRC που θα διεξαχθεί στην Ιταλία φέτος, καθώς αυτό το τριήμερο πραγματοποιείται το Rally Σαρδηνίας.